Rebbeca Pronsky maakt Hillary Clinton Song Cyclus

Donald Trump en Hillary Clinton. Is er een presidentiele verkiezingsstrijd geweest die meer tot de verbeelding heeft gesproken? Muzikaal is laatstgenoemde vrijwel onbezongen, maar daar heeft Rebecca Pronsky nu verandering in aangebracht met “Witness: Hillary’s Song Cyclus”.

Droom aan diggelen

De rookpluimen zijn opgestegen. Hillary droomt echter nog volop van de verloren verkiezingen op het eerste nummer ‘Things Never Change’. Op ‘Why Do I Try?’ verbeeldt Rebecca Pronsky hoe moeilijk Hillary Clinton het heeft de draad weer op te pakken. Een ‘Walk in the Woods’ zal haar goed doen.

We horen prachtige harmonieen. En op ‘On The Edge’ klinkt Rebecca Pronsky als Stevie Nicks. Lindsey Buckingham lijkt haar op gitaar bij te staan. Dat is echter niet het geval. Voor dit project heeft ze namelijk alleen maar vrouwen gevraagd.

Toch weer zonneschijn

Op ‘Forgotten’ lijkt de zon weer enigszins voor Hillary te gaan schijnen. Heerlijk om niet meer elk woord dat je zegt op een gouden weegschaaltje te moeten leggen en er altijd maar uit zien als om door een ringetje te halen.

‘What Is Power? / Things Never Change’ is de Randy Newman song van het album waarmee het project lichte musical trekjes begint te krijgen. Ook de afsluitende titeltrack ‘Witness’ heeft last van een te theatrale aanpak. Maar dat is natuurlijk ook een enorme valkuil bij een dergelijk project.

Het zal me dan ook niet verbazen als binnenkort “Hillary, de musical” wordt aangekondigd.

1 gedachte over “Rebbeca Pronsky maakt Hillary Clinton Song Cyclus”

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.