Tom Baxter-On The Other Side Of Blue

Update 12 juli: Tom Baxter brengt tweede single ‘The Ballad Of Davey Graham’ uit

Maar liefst tien jaar zit er tussen Tom Baxter zijn vorige album en het voor 17 augustus aangekondigde “The Other Side Of Blue”. Inspiratie werd er genoeg opgedaan. Baxter trouwde zijn meisje waar hij toch al zijn hele leven mee deelde. Maar dat liep toch allemaal wat anders.

De grootste vergissing van Tom Baxter

Het paar besloot namelijk te scheiden. Gelukkig is deze vergissing onlangs weer hersteld en werd er besloten om te hertrouwen. In de tussentijd verbleef Tom Baxter zo’n beetje over de hele wereld. Zo woonde hij onder meer enige tijd in India, Spanje, Brazilië en Los Angeles. Maar zo zegt hij:

“I’m calmer inside, and I thought it was time for a full-on new release”

Valse start

Ook zijn carrière verliep niet zoals gepland. Hij liep in de val die Sony heet. En majors weten doorgaans niet zo goed om te gaan met vrije geesten.

Na een redelijk succesvol debuut met “Feather & Stone” volgde daarop het zelf gefinancieerde “Skybound”. Op “The Other Side Of Blue”, dat uitkomt bij The Orchard, zal Tom Baxter volledig solo te horen te zijn. Als voorproefje hiervan is de titeltrack uitgebracht.

De singer/songwriter begeleidt zichzelf hierop gedurende vier beeldschone minuten op de piano. Zonder andere muzikanten. Er zijn zelfs geen drums te horen. Hij weet het nummer echter moeiteloos volledig in zijn eentje te dragen.

Als er een radiozender is die Nederland stil wil krijgen, dan stel ik voor dat ze dit nummer gaan draaien.

Update 12 juli: Tweede single ‘The Ballad Of Davey Graham’

Tom Baxter heeft de smaak te pakken. Een maandje na zijn verrassende terugkeer is er een tweede single. Een belangrijke track voor Tom Baxter.

Hij schreef het nummer na uitgenodigd te zijn voor een ceremonie waarbij Davey Graham geëerd werd. Daar bleek dat de muziek van Baxter het laatste is geweest waar zijn grote held voor zijn overlijden in 2008 naar had geluisterd.

Het werkte zo inspirerend dat er nu een compleet nieuw album van Tom Baxter op de plank ligt.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.