Howart Artwork

Howart: het muzikale debuut van kunstenares Anneke Nieuwdorp

Howart is het muzikale debuut van kunstenares Anneke Nieuwdorp. Het zes tracks tellende minialbum beschrijft de transformatie van een meisje naar een volwassen vrouw. Als het de bedoeling is duidelijk te maken dat dit een angstaanjagende ervaring is dan komt de boodschap goed over.

Twin Peaks

Het openingsnummer is even mysterieus als de Twin Peaks serie. Alsof je je in de ‘Dreams’ van FBI agent Dale Cooper bevindt. Op ‘Adore’ zorgt het ritme voor een hallucinerend effect. Vervolgens wordt de ‘Focus’ verlegd naar engelachtige vocalen. De muziek wordt daarbij steeds elektronischer.

Radiohead

Met ‘Market’ lijkt er ook een poppy nummer op “Howart” te staan. Maar schijn bedriegt.

De band betreedt met de zes nummers een onontgonnen pad. Waarbij invloeden van een band als Radiohead gecombineerd worden met ambient en klassieke muziek. Maar ook poezie, zoals een gedicht van de hand van William Butler Yeats.

Howart live

Kortom een bijzonder project dat ook live te bewonderen zal zijn. Dan met de hulp van Dave Mollen (drums), Gino Miniutti (bas) en Stefan Breuer (gas, zang). “Howart” zal uitkomen op 12″ vinyl en is te beluisteren en te bestellen op Bandcamp.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.