Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

De film over James Brown gaat er toch komen en bevat zelfs zijn liedjes!

Film over James Brown gaat er komen en bevat zelfs zijn liedjes!

Al sinds de jaren ’90 wordt er gesproken over een verfilming van James Brown’s leven dat begon temidden van bittere armoe tot hij uiteindelijk uitgroeide tot de Godfather of Soul. Een producer was snel gevonden met Mick Jagger en in augustus werd Chadwick Boseman aangetrokken als de vertolker van James Brown. Eerder werden nog Eddie Murphy en Wesley Snipes hiervoor getipt.

Naast een hoofdrolspeler ontbrak er echter nog iets heel belangrijks, namelijk de liedjes van James Brown. En dat ondanks het feit dat James Brown voor zijn dood in 2006 zelf nog betrokken is geweest bij de filmplannen. Maar als het goed is, is alles nu geregeld en zullen de opnames van de James Brown biopic nog deze maand aanvangen.

Hoofdrolspeler Chadwick Boseman zal naar verluidt geassisteerd worden door Dan Aykroyd en Jill Scott. De werktitel van de James Brown biopic is Get On Up. Dan Aykroyd zal de rol van Ben Bart op zich nemen, de directeur van het agentschap dat veertig jaar lang de zakelijke belangen behartigde voor James Brown. Jill Scott zal de rol vertolken van een van de vrouwen waar James Brown mee getrouwd is geweest.

Producers van de film zijn Mick Jagger en Brian Grazer. Laatstgenoemde probeert al sinds de jaren ’90 het project van de grond te krijgen.

Share : facebooktwittergoogle plusNo Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.