Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+
Boss Capone-Another 15 Dancefloor Crashers Boss CaponeAnother 15 Dancefloor Crashers

Tracklist:
 1. RIVER OF TEARS
 2. DOG AND BONE
 3. THAT WASN'T WORTH ME DOLLAR, GIRL
 4. I'M THE LAW
 5. LITTLE REGGAE GIRL
 6. COLT 45
 7. GET A GRIND
 8. DO THE FATWALK ( AKA THE FATWALK)
 9. BIG AND FEARLESS CAT
 10. HEAVY LOAD ( VERSION)
 11. BOSS CAPONE
 12. PUSSY CORNER
 13. WHO THE BOSS?
 14. WET IT UP
 15. NO TOYS IN THE YARD (BILLY THE KID VS DRACULA)

Release Details


Genre :
Label :
Country :
Format :
Date : 20 juni 2013, 00:00

Share

facebooktwittergoogle plus

Sinds de doorbraak in de jaren ’70 aan de hand van Bob Marley en Peter Tosh zijn er verschillende momenten geweest dat reggae de hitlijsten in haar greep had. Aan de hand van wereldster Snoop Dogg (die zich nu Snoop Lion) noemt lijkt zo’n moment weer aanstaande. Zeker nu de vanuit Nederland opererende Boss Capone met Another 15 Dancefloor Crashers een album vol met klassieke reggae uit heeft bij Excelsior Recordings.

Zo puur en onversneden zul je het bij Snoop Lion niet tegenkomen. Eerder refereert het geluid van Boss Capone op Another 15 Dancefloor Crashers aan de Bob Marley voordat hij naar Londen vertrok om zijn liedjes te laten polijsten voor de westerse markt. Terug naar de jaren ’60/’70 dus met veel invloeden uit de blues. Onder meer op albumopener River of Tears.

Instrumentale soundsystems waaruit reggae ontstond, staan er ook op. Alleen de protestteksten, zoals het fameuze Legalize It van Peter Tosh een oproep was om wiet te legaliseren, ontbreken. Wel zijn er voldoende dubbelzinnige titels zoals Pussy Corner en Wet It Up. In Colt 45 menen we Hallo Bimmelbahn te herkennen dat Boney M gebruikte voor haar Gotta Go Home, wat vervolgens weer is gesampled door Ducksauce voor haar wereldhit Barbara Streisand.

Inclusief hit Little Reggae Girl is Another 15 Dancefloor Crashers van Boss Capone een album waar weinig op valt af te dingen en dat garant zal staan voor uren luisterplezier. Ook op dagen dat de zon niet schijnt.
No Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.