Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+
Grace VanderWaal-Just The Beginning Grace VanderWaalJust The Beginning

Tracklist:
 1. Moonlight
 2. Sick Of Being Told
 3. Burned
 4. Just A Crush
 5. So Much More Than This
 6. Escape My Mind
 7. Talk Good
 8. Florets
 9. Insane Sometimes
 10. A Better Life
 11. City Song
 12. Darkness Keeps Chasing Me

Release Details


Genre :
Label : ,
Country :
Format :
Date : 3 november 2017, 00:00

Share

facebooktwittergoogle plus

Grace VanderWaal heeft een unieke stem. Dat gold echter niet voor de songs op haar debuut EP “Perfectly Imperfect”. In hoeverre een 13-jarig meisje invloed kan uitoefenen op haar debuutalbum bij een major label is lastig in te schatten. Toch bevat “Just The Beginning” precies de eigenzinnigheid die je op basis van haar stem zou verwachten.

Geen teksten voor een 13-jarige

Wel is het zo dat sommige teksten wat vreemd klinken uit de mond van een 13-jarige, maar “Don’t Let Go Of Me” zou natuurlijk ook op haar ouders kunnen slaan. (‘Florets’). Maar als op ‘Just A Crush’ het woord “marriage” valt moet ik toch echt even met mijn wenkbrauwen fronsen.

Ukelele

De ukelele, het favoriete instrument van Grace VanderWaal, is voldoende aanwezig. Ze geeft er albumopener ‘Moonlight’ gelijk al het nodige karakter mee. Bij elk nummer staat ze als mede auteur genoteerd. En het moet gezegd, songs als ‘Sick Of Being Told’ en ‘Burned’ zitten haar als gegoten.

Ik hoop echt dat haar de gekte bespaard blijft waar Amy Winehouse aan onderdoor ging. Want als je op je dertiende al zo in de spotlights staat…

Vaarwel oude leventje

Op ‘So Much More Than This’ lijkt Grace VanderWaal al terug te blikken op haar oude leventje. Blijkbaar was ze op school nog het mikpunt van pesterijen. Het kan verkeren. Ze is ook al ‘Insane Sometimes’. Maar de muziek heeft haar daar tot nu toe altijd uit gered.

Het is een liedje waarvan ik hoop dat ze niet die kant op gaat. Te mainstream, te electronisch, op het randje van saai. Veel liever hoor ik Grace VanderWaal tokkelen op haar ukelele, zoals op ‘A Better Life’.

De mainstream opgeschud

Met haar debuutalbum “Just The Beginning” rekt ze de mainstream in ieder geval al wat op en dat is hard nodig.No Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.