Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+
Recensie Oskamp-Mooierd OskampMooierd

Tracklist:
 1. doe maar rustig
 2. nieuwe wegen
 3. alleen
 4. even rot nu
 5. door de wijn
 6. mooi, lief, goed hart
 7. wordt wel beter
 8. gras
 9. geniet ervan
 10. succes ermee
 11. raar zijn
 12. relativeer

Release Details


Genre :
Label :
Country :
Format :
Date : 9 april 2017, 00:00

Share

facebooktwittergoogle plus

“Mooierd” is het tweede Nederlandstalige album van Joost Oskamp. Liedjes die hij samen met Ferry van der Groep speelt. “Mooierd” zet de tijd even stil. Ambachtelijke liedjes die op ontspannen wijze worden gespeeld en gezongen. Is Joost Oskamp de Nederlandse Jack Johnson? Nee, dat niet. Want waar Johnson zingt over samen na het ontwaken pannenkoeken eten heeft Oskamp in veel van de nummers op “Mooierd” zwaardere onderwerpen om te behappen.

Spinvis

De stem van Joost Oskamp heeft vaak wat weg van Spinvis, alleen dan zonder het absurdisme. Maar ook Oskamp weet prima om de hete brij heen te zingen. Poëtische teksten waardoor nooit helemaal duidelijk wordt waar Oskamp de inspiratie vandaan haalt maar daardoor ook een universeel gevoel creëert. De aanstekelijke albumopener ‘doe maar rustig’ is hier een mooi voorbeeld van met de boodschap dat je niet altijd alles op jezelf hoeft te betrekken.

Vakantie

‘Alleen’ zijn is eigenlijk heel gewoon vertelt Oskamp ons. Tegen beter weten in zo horen we op ‘even rot nu’. Een nummer dat er muzikaal uitspringt met enkele jazzy accenten en een mooie melodie. Dat geldt ook voor ‘geniet ervan’. ‘door de wijn’ roept het ultieme vakantie(liefde)gevoel op en op ‘wordt wel beter’ is een mooie gastrol weggelegd door Nana Adjoa. Ter afwisseling had het niet misstaan om zo nu en dan het tempo iets te verhogen. Maar verder hoor je ons niet klagen.1 Responses

Leave us a comment


 • Rob de Greeuw on

  Laat eens weten wat je van het album vindt.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.