Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

De bezoekcijfers van 2018

2018-2019

Het was hard werken voor de redactie van IndebanvanNL in 2018. In 2017 werden nog dezelfde bezoekcijfers als in 2016 gerealiseerd. En aangezien stilstand achteruitgang is werd naar manieren gezocht om dit te verbeteren. Zo werd getracht de posities in Google te verbeteren. Nu bijna een jaar verder plukken we hier eindelijk de vruchten van.

Over het hele jaar werden er 40% minder bezoeken aan de website gemeten. Pas in december zijn er weer evenveel bezoeken als er in 2017 zijn gemeten. 2019 zal in het teken staan van het vasthouden hiervan en waar mogelijk dit laten stijgen.

Best bezochte pagina’s

De best bezochte pagina afgelopen jaar was de pagina waarop we de playlists met de beste muziek van 2018 verzamelden. Vooral de laatste maanden nam het bezoek hieraan een enorme spurt. Samen met de andere Spotify playlists ging 25% van het bezoek hier naartoe. Op Spotify zelf kent de Nederlandse hiphop playlist de meeste volgers.

De homepage is in het geheel belangrijker geworden. De aanpassingen hieraan hebben dus geholpen. Zoals we in 2017 al zagen neemt ook het belang van de albumrecensie weer toe. In 2018 steeg het aandeel hiervan met maar liefst 30%. De artiestenpagina’s zijn iets minder vaak bezocht. De concertagenda werd bijna 25% meer bezocht. Het bezoek aan de pagina’s waarop aandacht werd besteedt aan indie artiesten steeg met 56%.

Voor 2019 ligt er een mooie taak om het bezoek weer fors in volume te laten stijgen. Met albumrecensies, Spotify playlists en aandacht voor festivals en indie artiesten. En sinds oktober vorig jaar ook weer met een wekelijks radioprogramma.

Share : facebooktwittergoogle plusNo Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.