De bezoekcijfers van 2017

Een nieuw jaar starten we traditiegetrouw met een terugblik. Het levert gemengde gevoelens op. IndebanvanNL trok in 2017 namelijk ongeveer evenveel bezoekers als in 2016. Om precies te zijn waren het er 409 minder, wat inhoudt dat er per dag ongeveer 1 bezoeker minder kwam dan in 2016.

Geen schokkende daling, maar ook geen groei dus. En aangezien stilstand achteruitgang is, is dit op het eerste gezicht dus geen goed resultaat.

Nuances

Als we echter wat dieper in de cijfers duiken worden er nuances zichtbaar. De best bezochte pagina vorig jaar was de zomerhits pagina. Vanzelfsprekend worden de zomerhits van 2016 in 2017 minder goed bezocht. En de pagina met de zomerhits van 2017 heeft dit simpelweg niet goed kunnen maken. De Spotify pagina’s zijn overall minder goed bezocht.

Een verklaring hiervoor is dat Spotify zelf een betere job heeft gedaan. Mensen hoeven niet meer op zoek naar hun playlists. Ze krijgen ze gewoon van Spotify.

Veranderende rol

Het betekent dat de rol van IndebanvanNL verandert. Want hoe hebben we dan toch de bezoekcijfers op niveau weten te houden? De verklaring hiervoor kon je 1 januari 2017 al op de site vinden. Vanaf juli 2016 is er namelijk een stijgende lijn waarneembaar in het bezoek aan de albumrecensies.

In 2017 is het bezoek weer verdubbeld. Het hoogtepunt beleefden we in juli toen de nieuwe albums van Rico & Sticks, Ronnie Flex en SFB uitkwamen. Maar liefst 42% van het bezoek las toen onze albumrecensies. Het moge duidelijk zijn waar de focus voor 2018 zal komen te liggen.

Best gelezen artikelen in 2017

Een overzicht van de best gelezen artikelen gaat ons verder helpen in het aanbrengen van onze focuspunten. We hopen hierdoor in 2018 toe te komen aan een aantal langgekoesterde wensen. Zoals meer videoproducties en meer interviews.

En na een jaar geen podcasts kriebelt dit ook weer behoorlijk. Misschien dat dit zelfs wel leidt tot een eigen radiostream voor IndebanvanNL. Een nieuwe computer is daarbij onontbeerlijk. Donaties hiervoor zijn van harte welkom.

1. SPOTIFY PLAYLISTS

Ondanks het afnemenede bezoek behoren de Spotify Playlists gezamenlijk nog steeds tot de best bezochte pagina’s. Vooral de beste liedjes van 2017 playlist is goed bezocht.

2. ARTIESTEN

Net als vorig jaar zijn ook de artiestenpagina’s weer goed bezocht, vooral in het begin van 2017 toen James TW doorbrak. En dat terwijl we verwachten dat 2018 pas echt zijn jaar wordt. Ook hebben we alweer een aantal nieuwe talenten op het oog waar we binnenkort pagina’s voor zullen aanmaken.

3. RECENSIES & NIEUWE ALBUMS

Zoals al gemeld is de belangstelling voor De Albumrecensie weer stijgende. Ook het bezoek aan onze artikelen waarin nieuwe albums worden aangekondigd is gestegen.

4. BESTE ZANGER OOIT

Het bezoek aan onze pagina over wie de beste zanger ooit is, is vooral in december gestegen. Wederom beloven we de bijbehorende playlist verder aan te vullen. Hopelijk lukt dat dit jaar echt.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.