Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+
SFB-77 Nachten SFB77 Nachten

Tracklist:
 1. Hope & Pray feat. Lijpe en Boef
 2. Santa Boma
 3. Way It Goes
 4. Pon Road feat. Sevn Alias
 5. Don't You Know
 6. On Lock
 7. Switch Sides feat. Jonna Fraser
 8. Dem Say
 9. Only One feat. Tabitha
 10. Badman Flex feat. Jonna Fraser
 11. Heethoofd
 12. 25 To Life feat. Jayh
 13. Lovely Body feat. Ronnie Flex
 14. Yes!

Release Details


Genre : ,
Label :
Country :
Format :
Date : 7 juli 2017, 00:00

Share

facebooktwittergoogle plus

Net zoals Ronnie Flex en Lil Kleine had het New Wave project een belangrijk aandeel in de springplank naar succes voor SFB. Ieder hebben ze ook de keerzijde ervan ervaren. De titel van het album “77 Nachten” is natuurlijk een verwijzing naar het verblijf van 77 nachten in de Surinaamse gevangenis.

Tweede kans

Het zorgt voor twijfel bij mij of ik het album wel moet recenseren. Maar zoals Boef al zei verdient iedereen een tweede kans. Hij is het die de jongens op albumopener ‘Hope & Pray’ een hart onder de riem steekt.

Het is echter Lijpe die me overtuigt als hij zegt te hopen dat de jongens ervan hebben geleerd. Het zet SFB er zelfs toe om een zware trap track als ‘Santa Bomba’ op hun album te zetten. En met de hit ‘Way It Goes’ lijken ze zichzelf de slachtofferrol toe te willen bedelen.

De zon mag weer schijnen

Ook op de daarop volgende nummers wil de zon nog niet gaan schijnen. Zo lijkt ‘Switch Sides’ te gaan over vrienden die hen de rug hebben toegekeerd. Op ‘Only One’ is het Tabitha die de jongens uit de put mag halen waarna op ‘Badman Flex’ het leven hen eindelijk weer een beetje lijkt toe te lachen.

Ook op ‘Heethoofd’ worden de loodzware ervaringen op meer positieve wijze verwerkt. Op ’25 To Life’ wordt de ware liefde bezongen en met ‘Lovely Body’ is de zomerhit van het jaar geschreven waarop natuurlijk Ronnie Flex ook te horen is.

SFB lijdt, wankelt maar zegt uiteindelijk weer volop ‘Yes’ tegen het leven.No Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.