Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

Mondo Cozmo en het mooie verhaal achter “debuut” album Plastic Soul

mondo-cozmo-plastic-soul-debuut-album-artwork

“If you have ‘The Song’ everything is easy,” zei zijn manager tegen Joshua Ostrander. Vijftien jaar probeerde hij het op een andere manier met de bands Laguardia en vooral Eastern Conference Champions. Maar als Mondo Cozmo was er opeens toch The Song.

Nummer 1

‘Shine’ werd nummer 1 in de Adult Alternative Songs chart van Billboard en de plannen voor een EP werden haastig terzijde geschoven. Gelukkig had Ostrander genoeg songs liggen voor het debuutalbum van Mondo Cozmo om optimaal van het momentum te kunnen profiteren. Songs die hij schreef terwijl hij ook nog twee banen had voor zijn financiele onderhoud.

Festivalzomer

Deze zomer staat Mondo Cozmo op bijna alle festivals dus de investering heeft zich dubbel en dwars uitbetaald.

I hope this album speaks to anyone who is scared to start over. (Consequence of Sound)

The Joshua Tree

Joshua Tree werd verkozen als de lokatie om in twee weken het debuut op te nemen. Dat er U2 invloeden op de plaat te horen zijn is dan ook niet vreemd. Onder meer op de titeltrack en albumopener ‘Plastic Soul’ dat gedragen wordt door een sample van Erma Franklin’s ‘Piece of my Heart’.

David Bowie

Ingegeven door het succes van de track (en hopelijk ook enige artistieke gronden) kreeg Ostrander de sample gecleared. Ostrander schreef de song in het weekend dat David Bowie overleed. De titel is een verwijzing naar een uitspraak van de artiest waarbij hij zijn muziek betitelde als “Plastic Soul”.

De president gesampled

Ook het ontstaan van de song ‘Automatic’ kent een mooi verhaal. De drums die je daarin hoort zijn namelijk van Republic Records president Charlie Walk die deze op Insta zette en gesampled werd door Ostrander. Ongetwijfeld verliep de clearance daarvan een stuk eenvoudiger.

Het debuutalbum van Mondo Cozmo (klinkt wat vreemd voor iemand die al vijf albums met andere bands heeft uitgebracht) verschijnt 4 augustus. De reeds uitgekomen tracks hebben we in onderstaande playlist voor je samengevoegd.

Tracklist:

01. Plastic Soul
02. Hold On To Me
03. Higher
04. Come With Me
05. Shine
06. Thunder
07. Automatic
08. 11 Acre
09. Angel
10. Chemical Dream

Share : facebooktwittergoogle plusNo Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.