Shelby Lynne en Allison Moorer: eerste gezamenlijk album van de zussen

Als een nummer van Bob Dylan door een vrouw gezongen wordt kunnen er bijzondere dingen gebeuren. Zoals Adele’s versie van ‘Make You Feel My Love’. Hoe magisch moet het dan wel niet worden als twee vrouwen dit plan opvatten?

Not Dark Yet

Dat is namelijk het geval op het album “Not Dark Yet” van de zussen Shelby Lynne en Allison Moorer. Het is gelijk ook hun eerste gezamenlijke project, met uitzondering van een tour in 2010. Titeltrack ‘Not Dark Yet’ is afkomstig van Bob Dylan’s scheidingsplaat “Time Out Of Mind”.

Hoopvol

Waar Bob Dylan zingt alsof alle hoop verloren is, is bij de zussen precies het tegenovergestelde het geval. Het is de kracht van deze vrouwen die dus iets heel anders uit de song naar boven weten te halen. Het maakt nieuwsgierig naar de rest van het album.

Niet alleen Dylan

Naast Dylan hebben Shelby Lynne en Allison Moorer ook werk van onder meer The Killers, Nirvana en Nick Cave onder handen genomen voor het door Teddy Thompson geproduceerde album. Naast deze covers schreven de zussen samen het afsluitende nummer ‘Is It Too Much’.

Onderstaande playlist bevat de originals die we op Spotify konden vinden en zullen worden aangevuld met de versies van Shelby Lynne en Allison Moorer zodra deze beschikbaar komen.

“Not Dark Yet” verschijnt 18 augustus via Silver Cross Records / Thirty Tigers.

Tracklist “Not Dark Yet”

My List (The Killers)
Every Time You Leave (Louvin Brothers)
Not Dark Yet (Bob Dylan)
I’m Looking for Blue Eyes (Jessi Colter)
Lungs (Townes Van Zandt)
The Color of a Cloudy Day (Jason Isbell and Amanda Shires)
Silver Wings (Merle Haggard)
Into My Arms (Nick Cave)
Lithium (Nirvana)
Is It Too Much (Shelby Lynne and Allison Moorer)

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.