Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

Waarom moet hem dit nou overkomen

Al sinds januari vorig jaar kampt Karel Glastra van Loon met een hersentumor. Eén van de grootste schrijvers aller tijden van de wereldliteratuur. “Books not only to read, but to live by”, is een veelgehoord citaat.

In zijn columns in Margriet laat hij af en toe weten hoe het met hem gaat. Maar ook de andere afleveringen zijn pareltjes van de Nederlandse taal. Hij heeft mij er al toe verleid dit vrouwenblad elke week in de winkel te kopen.

Elke week dat warme gevoel van verlangen, van intens geluk en een klein beetje schaamte. Elke week een ontkennend antwoord op de vraag van de verkoper of het een cadeautje is. Ja, voor mezelf.

De andere artikelen laat ik links liggen. Ik heb geen last van menstruatiepijn, hoef mijn haar (nog) niet te verven en wil bovenal helemaal niet weten hoe die vlinder heet die elke dag mijn tuin bezoekt. Maar de column van Karel lees ik. Niet één keer, maar het liefst elke dag, tot de week voorbij is en de nieuwe aflevering op me wacht.

Het ultieme geluk ligt in het feit dat er nog een boek aankomt. Ik weet het zeker. Karel Glastra van Loon is een overlever en hij heeft van mij er ook één gemaakt. Karel, sterkte!

Update vrijdag 1 juli 1:39: Ik voel me heel raar. Bovenstaand stukje schreef ik gisteren en vanmiddag hoorde ik op het nieuws dat Karel Glastra van Loon is overleden. Ik ben er kapot van.

Share : facebooktwittergoogle plus1 Responses

Leave us a comment


  • Denise on

    Jeetje, dat kan ik me voorstellen Rob. Het raakt mij ook. Maar jouw berichtje hierboven toont grote betrokkenheid, je wenst hem sterkte, en dan ineens…


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.