Update 2013: Jack Bauer mei 2014 terug in miniserie 24

Goed nieuws voor klagend Nederland dat vindt dat er niets op TV is om naar te kijken. Vanaf 29 augustus is Jack Bauer weer terug op de buis. RTL 7 zendt dan weer wekelijks de hitserie 24 uit. Het 8e en laatste seizoen van 24 is naar het schijnt één van de betere seizoenen van de serie. Al maak ik als fan daar natuurlijk geen onderscheid in. Ik vreet het allemaal. :) Jammer genoeg zendt RTL 7 weer twee afleveringen van 24 achter elkaar uit waardoor we er na twaalf weken al weer doorheen zijn. Gelukkig zijn er dan altijd nog de dvd boxen om naar terug te grijpen.

Acht seizoenen is ongekend lang voor een televisieserie, zeker in dit decennium waar de televisieserie toch wat aan populariteit lijkt te hebben ingeboet. Na alle realityseries lijken echter ook de talentenshows op hun retour. Misschien maakt dat de weg vrij voor een comeback van de televisieserie?

Update 3-9: Al in de tweede week dat seizoen 8 van 24 op RTL7  wordt uitgezonden laat de omroep zien haar kijkers te respecteren. Not! De afleveringen van 24 worden deze week op een ander tijdstip uitgezonden dan de week ervoor. Goed nieuws voor de fans is dat 24 deze week om 22:00 i.p.v. 22:30 wordt uitgezonden, een half uurtje vroeger dus. Hierdoor is het onzeker geworden op welk tijdstip 24 volgende week wordt uitgezonden. We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de populaire serie van Kiefer Sutherland.

Update 24-10: De geruchten over een negende seizoen van de succesvolle serie 24 blijven aanhouden. Kiefer Sutherland (Jack Bauer) laat weten open te staan voor nog een seizoen. Door de hoge productiekosten heeft er vooralsnog echter nog geen televisie netwerk interesse getoond. Intussen speculeren fans over de mogelijke cast van een nieuw seizoen. ook is er een Facebook Page voor in het leven geroepen.

Update 23-9-2011: Vandaag is bekend geworden dat er een nieuwe film van de televisieserie 24 komt! Bekijk hier de aankondiging van Kiefer Sutherland (Jack Bauer) over de nieuwe film van de televisieserie 24.

Update 10-5-2013: Na een lobby van 2,5 jaar gaat de klok misschien toch weer tikken voor 24. De vasthoudendheid van de 24-fans die om een terugkeer van Jack Bauer op televisie roepen, heeft ertoe geleid dat Fox de serie 24 mogelijk terug naar de televisie gaat brengen als miniserie. Hoofdrolspeler Kiefer Sutherland is inmiddels in gesprek voor een terugkeer als Jack Bauer, de rol die hem een Emmy opleverde. Fox, het netwerk dat de serie 24 acht seizoenen lang financieerde, is de laatste zeer actief als het om miniseries gaat. In de jaren ’80 vierde de miniserie zijn hoogtijdagen met titels als Shogun, De Doornvogels en North & South. Een miniserie kent over het algemeen minder afleveringen (maximaal 6) die langer dan een uur duren. In het geval van 24 zou het dan kunnen gaan om 6 afleveringen van twee uur (inclusief reclameblokken).

Als sinds het einde van seizoen acht van 24 zijn er plannen om de serie terug te laten keren. Vooral man van het eerste uur Howard Gordon, nu executive producer van de televisieserie Homeland, heeft zich sterk gemaakt voor een terugkeer van 24. Ook dit nieuwe initiatief lijkt van zijn hand te komen. Voormalig 24 executive producer David Fury heeft op Twitter laten weten ook betrokken te zijn bij de comeback van 24.

Update 13-5-2013: De kogel is door de kerk: de televisieserie 24 keert terug als miniserie. Kiefer Sutherland die in de acht seizoenen lange televisieserie 24 de rol van Jack Bauer speelt heeft een nieuwe deal gesloten met televisienetwerk Fox voor de terugkeer van 24 als miniserie. Wanneer de opnames voor de miniserie van 24 starten is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat Howard Gordon (nu executive producer van de televisieserie Homeland) en zijn productiemaatschappij Teakwood Lane samen met Brian Grazer, Imagine TV and 20th TV de nieuwe 24 afleveringen zullen produceren. We zullen je op de hoogte houden over wanneer de miniserie van 24 in Nederland te zien zal zijn.

Update 5-8-2013: Mei volgend jaar moet de nieuwe 12 afleveringen lange miniserie van 24 gereed zijn. Naast Jack Bauer zal Chloe O’Brien ook terugkeren.

Update 5-10-2013:

Breaking news: de nieuwe 24 miniserie zal zich in Engeland afspelen. Jack Bauer zal toch geen ambities hebben om op termijn James Bond te gaan vervangen?

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.