Cincinatti: nieuwe single van Johan

Nieuwe muziek van Johan! Een half jaar geleden liet zanger Jacob de Greeuw al weten bezig te zijn met het afmixen van een nieuwe plaat en nu is er het openingsnummer Cincinatti. Voorzien van een met Artificial Intelligence tot stand gekomen videoclip. Volgens de band is zelfs de betreffende kunstenaar door middel van AI gegenereerd. De muziek gelukkig niet. (Toch?)

Voor wie in kabouters gelooft is het blijkbaar nog maar een kleine stap om kunstmatige intelligentie toe te laten tot het creatief proces. En dus zien we als gezongen wordt over “My Back Against The Wall” een scene voorbij komen die toch wel sterk doet denken aan het gelijknamige concept van Pink Floyd. Sterker nog, bijna elke scene lijkt afkomstig te zijn uit de video van Another Brick From The Wall. En daarmee wordt gelijk ook het grootste probleem bij het inzetten van AI aangestipt: het gebrek aan originele ideeën. Het is immers gebaseerd op wat al bestaat.

Muzikaal overtuigt Cincinatti gelukkig wel volledig. Met een sterke baslijn en een hemels refrein. Elke luisterbeurt geeft weer meer details van het gelaagde nummer prijs. Niet goed geld terug, laat de band weten in de slotzin. Maar ik denk dat niemand daarvoor kiest. Welkom terug, Johan.

Foto: still uit de video

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.