De cirkel is rond voor Danny Vera met het album Distant Rumble

Danny Vera. Voetballiefhebbers kennen hem als het wekelijkse hoogtepunt van het praatprogramma VI met Wilfred Genee en Johan Derksen. Op IndebanvanNL heeft Danny Vera al de nodige sporen achtergelaten. Het begon allemaal in 2003. Aandacht voor het eerste album For The Light In Your Eyes en zijn Turkse top 10-hit My Confession leidde tot een interview in december 2003. Niet alles wat we toen bespraken kwam in het artikel terecht, zoals hoe het debuut van Danny Vera zou hebben geklonken als niet Universal Music maar Excelsior Recordings de plaat zou hebben uitgebracht. Precies tien jaar later ligt het antwoord in de winkel. Distant Rumble het nieuwe album van Danny Vera wordt namelijk uitgebracht bij Excelsior Recordings.

Beluister het nieuwe album Distant Rumble van Danny Vera hier en lees de recensie.

“Dit is de plaat die ik altijd al in mijn hoofd had,” aldus Danny Vera. “Ik heb het gevoel dat ik nu eindelijk een producer heb gevonden die me écht snapte en die ook de rauwe randjes aan mijn muziek er aan durfde te laten. Hij liet me soms ook echt in het rood gaan en dat voelde goed.”

De inspiratiebronnen van Danny Vera (Johnny Cash, Roy Orbison, Chris Isaak en Elvis Presley) komen ook op Distant Rumble terug. Zoals er op zijn tweede (in eigen beheer uitgebrachte) album Hold On A While een gastrol was voor Hershel Yatovitz (gitarist van Chris Isaak), speelt nu James Burton (onder meer oud-gitarist van Elvis) mee.

Clubtour Danny Vera

Do 31 okt – ‘t Beest- Goes
Za 02 nov – Romein – Leeuwarden
Za 09 nov – P3 – Purmerend
Za 16 nov – De Vorstin – Hilversum
Do 21 nov – P60 – Amstelveen
Za 30 nov – Groene Engel – Oss
Za 07 dec – Underground – Lelystad
Za 14 dec – Duycker – Hoofddorp
Do 19 dec – Mezz – Breda
Do 20 feb – Patronaat – Haarlem
Do 27 feb – Luxor – Arnhem

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.