Maak kennis met death star discotheque, Seba Kaapstad, Janos en The Shakes

We hebben weer vier nieuwe releases voor je gevonden die zeer de moeite waard zijn.

death star discotheque

The galactic lo-fi orchestra is niet meer. Maar dit betekent niet dat Michel Geelen bij de pakken neer zit. De band death star discotheque vergt alweer zijn aandacht.

De band heeft een naar zichzelf vernoemde EP uitgebracht. Wat vooral opvalt zijn de wat meer uitgesponnen gitaarerupties. Op ‘Again’ verkent death star discotheque een iets meer melodieus en verhalend pad. Het is met ruim drie minuten gelijk ook het langste nummer op de EP.

Een heerlijk compact plaatje derhalve voor wie wel van wat feedback houdt.

Seba Kaapstad

‘Africa’ is een geweldige kennismaking met Seba Kaapstad. Een neo-soul gezelschap bestaande uit een Zuid-Afrikaan, een Swazi en twee Duitsers. Het nummer is afkomstig van debuutalbum “Thina”. Een woord uit het Zulu dat “ons” betekent.

Het is een album dat bol staat van soul, jazz en bovenal de ritme van het leven. Voor de liefhebbers van Erika Badu, Georgia Anne Muldrow, Jill Scott, Frank Ocean, Flying Lotus en Thundercat.

Het debuutalbum van Seb Kaapstad verschijnt 17 mei. Tot die tijd is het genieten met single ‘Africa’ en wie weet wat er nog meer komt.

JANOS

De Zweedse singer songwriter JANOS wordt een pop-punk soul artiest genoemd. Popmelodieën gecombineerd met soulvolle vocalen. Alleen zijn punk attitude blijft achterwege op single ‘Zero’.

De stem van JANOS schuurt net zoals die van Anderson .Paak. Muzikaal bevindt hij zich in het verlengde van Bruno Mars. Tekstueel moedigt ‘Zero’ je eigen pad te kiezen en ongegrond commentaar te negeren.

The Shakes

De Amerikaanse band The Shakes debuteerde vorig jaar met de EP “With Every Moment”. Het nieuwe project “From The Bedroom” wordt liefkozend een B side playlist genoemd. Nummers die werden opgenomen, geproduceerd en gemixt vanuit de huiskamer.

Eén van de eerste singles van het project is ‘Heaven (Doesn’t seem too far away)’. Geschreven om te laten horen hoe belangrijk vrienden en familie zijn. Het nummer bevat minimale instrumentatie, prachtige zang en een intrigerende melodie.

Het maakt nieuwsgierig naar hun oude werk en naar wat nog gaat komen.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.