In gesprek met Brace

Zuiver zingen op een podium, live en voor publiek. Zonder een monitor waarop je jezelf goed kunt horen een bijna onmogelijke opgave. In Hoorn doet Brace het, noodgedwongen, en schijnbaar moeiteloos. Over hitting the right notes gesproken.
Het publiek hoeft hij niet meer voor zich te winnen. Dat hebben de vijf top 10 hits al gedaan. Solo maar ook met Lange Frans & Baas B. en Ali B. Alleen op tape kunnen ze er vanavond ook bij zijn. Dat is het nadeel als iedereen die ertoe doet in de Nederlandse Urban scene mee wil doen. Omdat ze weten dat hier iets bijzonders aan de hand is. En dit is pas cd nummer 1.

Charmes van een kleine zaal
Vanavond worden er veel handjes geschud, veel gepraat. (Onder andere tijdens het vervangen van de kapotte monitorbox) Het zijn de charmes van een kleine zaal waar dit mogelijk is. Er wordt volop gefreestyled en alles wordt luidkeels meegezongen.
Het publiek is jong. Voor de paar meegekomen en even enthousiaste moeders zingt Brace één van zijn recentere singles Mammie. Zoals hiphopicoon 2pac ooit Dear Mama voor zijn moeder schreef. In het hele land komen vooral de jongere fans naar de kleinschaligere concerten. De twintigers wachten tot later dit jaar, als Brace de Heineken Music Hall en Arena ongetwijfeld ook plat zal spelen. En misschien zijn Ali B., Lange Frans en Baas B. er dan wel echt bij.

Strijder
Het gaat goed met de carrière van Brace die sinds een paar jaar als een sneltrein voort dendert. De vijf top 10 hits spreken voor zich. Een Essent award én nominatie voor een TMF award dit jaar zijn ook al op zak. Erkenning van het publiek en de vakpers dus voor wat hij doet. Maar Brace beweegt zich ook in hogere kringen. Zo sprak hij vorige week met de First lady van Suriname. “In mijn muziek laat ik geen politiek toe,” vertelt Brace. “Maar daarbuiten strijd ik voor een vreedzame wereld waarin iedereen kan zijn wie hij is en kan doen wat hij wilt. Ook al ben je er niet zo goed in.” Hiermee doelend op de Talent award waar je je via de site van sponsor Clearasil kunt opgeven. “Het is belangrijk dat iedereen gerespecteerd wordt om wie hij is en in zijn waarde wordt gelaten.”

De vetste featuring
Over de tweede cd, de opvolger van het debuut Strijder, waar Brace druk mee bezig is laat hij nog maar weinig los. “Ik kan alleen vertellen dat het een hele vreemde stijl wordt. Mijn debuut was al heel uniek. Maar ik ga nu nog gekker in de muziek doen. De eerste single zal met een hele grote artiest zijn. De vetste featuring uit de Nederlandse Urban muziekgeschiedenis.” Opeens kijkt Brace me heel indringend aan. “En dat is waarom iedereen op me moet stemmen bij de TMF awards.” Persoonlijk weet ik niet op wie ik anders zou moeten stemmen.

2 gedachten over “In gesprek met Brace”

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.