Moddi steekt Noorse spion hart onder de riem met single ‘Kriegspiel’

Moddi lijkt zijn ware roeping te hebben gevonden na het album “Unsongs” te hebben uitgebracht. ‘KRIEGSPIEL’ is de tweede single van zijn nieuwe album.

Frode Berg verdacht van spionage

Het is het verhaal van Frode Berg. Een voormalige grensinspecteur uit Noorwegen. Sinds december 2017 zit hij vast in een streng bewaakte gevangenis in Rusland. Op verdenking van spionage.

Blindschaken

Enkele maanden na zijn arrestatie gaf de artiest Morten Traavik een optreden met een bijzonder decorstuk. Voor het gebouw van het Noorse ministerie van buitenlandse zaken toonde hij een enorm schaakspel. Het beeldde een partij blindschaken uit. Ook wel bekend als Kriegspiel. Ter hoogte van de oude grens van Noorwegen en Rusland.

Inspiratie voor Moddi

Traavik deed dat om Frode Berg een hart onder de riem te steken in aanloop naar zijn rechtszaak die begin deze maand plaatsvond. Ook Moddi trad er op. Het eerste zaadje voor zijn nieuwe single werd gepland.

Vorige week werd duidelijk dat Frode Berg inderdaad een spion was. En dat het beroep van grensinspecteur zijn dekmantel was. Beluister de single ‘Kriegspiel‘ op Spotify.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.