Nieuw album Adele “25”?

Na de hint van Adele op Twitter kunnen we er wel van uitgaan dat “25” haar derde studio album wordt. Spannender is de vraag wanneer het album “25” van Adele uit gaat komen, in 2014 of 2015. Op basis van uitspraken van Roger Friedman denken we zelf dat het nieuwe album “25” herfst 2014 zal uitkomen. Augustus 2011 liet Adele in Q Magazine al weten dat ze zeven nummers had geschreven voor het derde studio album dat “21” moest opvolgen, het album waarmee Adele zo’n beetje alle records heeft verbroken en dat in een tijd waarin er nog maar amper albums worden verkocht.

Voor het nieuwe album “25” zou Adele het niet zozeer in een grote productie zoeken maar in kleine, akoestische pianoliedjes. Naast het schrijven van alle liedjes had Adele ook de wens om het opnameproces, de productie en mastering geheel in eigen hand te houden.

I have five tracks ready to go. One of them is quite upbeat – a real ‘girl power’ type of song. I plan to do a cover of the INXS hit ‘Never Tear Us Apart’ which is probably my fave song of all time. The whole album will have quite a live feel to it. – Adele tegen Digitalspy.com

Waarschijnlijk zullen genres als country en bluegrass op “25” te horen zijn door een deel van het proces in Austin, Texas en Nashville, Tennessee plaats te laten vinden. Op “21” waren deze invloeden ook al aanwezig. (‘Don’t You Remember’ en de live cover van Lady Antebellum’s ‘Need You Now’) Het zou echter ook goed kunnen dat het nieuwe album “25” van Adele een geheel andere richting op gaat aangezien mogelijk Florence + The Machine en Calvin Harris bij de productie van het album zullen worden betrokken. Ook de namen van Diane Warren, Phil Collins, Ryan Tedder en Paul Epworth worden hierbij genoemd.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.