Nieuw album Lioness: Hidden Treasures van Amy Winehouse release in december

Nieuw album Lioness Hidden Treasures van Amy Winehouse uit op 5 december 2011

Net te laat voor Sinterklaas, maar ruim drie weken voor kerstmis komt het “nieuwe” album Lioness: Hidden Treasures van Amy Winehouse uit. Precies de periode dat de platenmaatschappij uit “eerbied voor de overledene” wachtte met het uitbrengen van de eerste single van sound-a-like (en nichtje) Dionne Bromfield. Ik verwacht dat het nieuwe album Lioness: Hidden Treasures van Amy Winehouse een kaskraker zal worden die onder heel wat kerstbomen zal liggen.

Veel van de songs op het nieuwe album Lioness: Hidden Treasures van Amy Winehouse passen ook prima in de kerstperiode. Op het nieuwe album van Amy Winehouse staan onder andere samenwerkingen met crooner Tony Bennett.

Van de opbrengst gaat maar liefst 1 Engelse pond naar het Amy Winehouse Fund dat vlak na haar dood werd opgericht.

Onderstaand de tracklisting van het nieuwe album Lioness: Hidden Treasures van Amy Winehouse:

“Our Day Will Come (Reggae Version)” – reggae re-working van een Doo-Wop song uit de ’60s van Amy Winehouse. Opgenomen in 2002. Als voorloper op het album is er nu een versie op internet gezet waarin Amy Winehouse het nummer samen met Nas uitvoert.

Amy Winehouse nam haar deel van het nummer in 2008 op, Nas zijn deel pas dit jaar. Dit kan worden opgemaakt uit het feit dat Nas het in het nummer Our Day Will Come heeft over zijn scheiding en Occupy Wall Street. Ze hebben elkaar voor de opnames dus nooit in de studio gezien.

Volgens Grantland.com gaat het Amy Winehouse nummer Me and Mr. Jones dat op haar album Black to Black staat, over Nas. Hij zou dit tegenover een journaliste hebben verkondigd. Mooi dat er dan toch nog een track is gekomen waarop Amy Winehouse en Nas samenwerken. Sterker nog, op het nieuwe Amy Winehouse album Lioness: Hidden Treasures staan zelfs twee samenwerkingen met Nas!

Amy+Winehouse+-+Our+Day+Will+Come by populermuziginrenkleri

“Between The Cheats” – nieuw Amy Winehouse nummer opgenomen in London in mei 2008

“Tears Dry” – De originele versie, als ballad, zoals het oorspronkelijk geschreven was door Amy Winehouse. Opgenomen in November 2005 in Miami. Tears Dry (On Their Own) verscheen in de latere uptempo versie op “Back To Black”.

“Wake Up Alone” – Een van de eerste liedjes door Amy Winehouse opgenomen voor de “Back To Black” sessies. Deze one-take demo is opgenomen in maart 2006.

“Will You Still Love Me Tomorrow” – Cover van de Shirelles door Amy Winehouse (geschreven door Carol King). Geproduceerd door Mark Ronson en opgenomen met the Dap Kings Opgenomen in september 2004.

“Valerie” – De originele (hoewel…het echte origineel is van The Zutons!) langzamere versie van Amy Winehouse. Opgenomen in december 2006.

“Like Smoke” – Een track van Amy Winehouse met haar hele goede vriend, de hiphopper Nas. Opgenomen in mei 2008.

Je kunt de track Like Smoke uitgevoerd door Amy Winehouse en Nas hier beluisteren.

“The Girl From Ipanema” – Het eerste liedje dat Amy Winehouse opnam, toen 18 jaar oud. Opgenomen in mei 2002.

“Halftime” – Een track van Amy Winehouse samen met Ahmir ‘Questlove’ Thompson van The Roots. Opgenomen in augustus 2002.

“Best Friends” – Een live set opener uit het begin van de carriere van Amy Winehouse. Dit is waarschijnlijk het nummer dat Amy Winehouse fans als eerste live gehoord hebben. Opgenomen  in februari 2003.

“Body & Soul” met Tony Bennett. De laatste studio opname van Amy Winehouse.

“A Song For You” – De Leon Russell classic beroemd gemaakt door Donny Hathaway. Thuis opgenomen door Amy Winehouse in Londen.

2 gedachten over “Nieuw album Lioness: Hidden Treasures van Amy Winehouse release in december”

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.