Ryan Adams blijft gelukkig zichzelf

Ik heb een beetje moeite met de heiligverklaring van Ryan Adams die momenteel gaande is. Dit komt omdat het gebeurt door allerlei mensen die hem de afgelopen jaren compleet genegeerd hebben. De personificatie van de middelmatigheid, Carice van Houten, claimt dat na zijn opkomst in 2000 Ryan Adams geen steek meer heeft uitgevoerd terwijl de beste man 13 albums in elf jaar tijd heeft uitgebracht. Hier zaten ook nog eens twee dubbelalbums bij.

Het meest recente album van Ryan Adams, Ashes & Fire, wordt unaniem bejubeld als zijn beste werk tot nu toe. Wie de carriere van Ryan Adams wel heeft gevolgd weet dat Ryan Adams op elk album dat hij uitbrengt dit niveau moeiteloos weet te behalen. Wat zijn beste album is, is voor mij ook helemaal geen issue. In dertien jaar tijd heeft Ryan Adams een prachtig en ijzersterk oeuvre opgebouwd bestaande uit alt.country, rock en metal. Dat telt.

Voor veel mensen is het blijkbaar moeilijk te behappen, een artiest met zo’n grote en genre overschrijdende output die vervolgens ook nog de draak steekt met zijn eigen werk. Ondanks dat de media, na jaren van negeren, haar aandacht eindelijk weer eens op hem heeft gericht, blijft Ryan Adams gelukkig gewoon zichzelf getuige onderstaande video.

http://www.youtube.com/v/ThzkcCfRq2Y?version=3&hl=nl_NL

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.