On Eva eerlijk en overtuigend in Grote Prijs-finale: “Ik kan jullie niet zien!”

Marianne Heinis (On Eva) is de tweede finalist tijdens de Grote Prijs van Nederland 2013 singer/songwriter finale en de eerste die het aandurft, als een waar singer/songwriter, alleen het podium te betreden. On Eva maakt in het begin van haar set in de Grote Prijs van Nederland singer/songwriter finale een wat onwennige indruk. Maar dat weet ze op een dermate speelse en oprechte wijze te brengen, dat het haar in haar optreden juist ondersteunt. Zo constateert On Eva droogjes ‘Ik kan jullie niet zien’, als het zaallicht gedoofd is, en reageert ze op de belichting in het zaal als die voor haar wat gek oogt: ‘Nu is alles hagelslag’.

De teksten van On Eva gaan over persoonlijke situaties, over onzekerheid, de liefde en kwetsbaarheid. De nummers zijn eenvoudig qua opzet, maar worden gesierd met sterke, doeltreffende teksten met hier en daar een mooie veelzeggende zinsnede (‘De regen valt op mijn hoofd, als het gif was, was het nu dood’) die het nummer van een sterke lading voorziet. Hierdoor, en door een sterke en goed verstaanbare zang, blijven de nummers van begin tot einde boeien. On Eva besluit haar optreden met een uitvoering van haar single ‘Vaarwel’. Ze wordt hierbij begeleid door Jelmer de Moed op klarinet. Een show die zeker bijblijft en nieuwsgierig maakt naar de EP.

Beluister hier het interview dat we met On Eva hadden voorafgaand aan de Grote Prijs van Nederland singer/songwriter finale:

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.