shuffle

Favorieten van de redactie

De lente blijft een fascinerend seizoen. Herfstachtig en zomers weer kunnen elkaar afwisselen.

Vergelijkbaar met wat er zich de afgelopen weken op de redactie van IndebanvanNL afspeelt. Herfstachtige en zomerse buien en dito muziek.

Graag stellen we een aantal van onze favoriete tracks aan je voor.

Caroline Lazar-Nevermine

Caroline Lazar

Een stem als Caroline Lazar komt niet elk jaar voorbij. Haar eerste EP “Nevermine” is een inmiddels een weekje of twee uit. Het titelnummer en ‘Trigger’ waren hiervan al eerder dit jaar als single uitgebracht.

Als Maggie Rogers Pharrel al ‘flabbergasted’ achterlaat zijn we benieuwd naar zijn reactie bij het horen van deze EP. Caroline studeert nog. Haar favoriete schrijfster, Sylvia Plath, is iets wat ze deelt met Ryan Adams en in dit straatje moet je haar muziek ook een beetje zoeken. Een bijzonder intense luisterervaring.

Froze-Desalniettemin

Froze

Froze viel in eerste instantie op via de track ‘Lang Leve Belgie’. ‘Het Land Van’ van Lange Frans roept het onmiddelijk in herinnering op. EP “Desalniettemin” is nu een maandje uit. Hierop staat ook de Gorki cover ‘Ongekroonde Koning’.

De EP komt verrassend genoeg uit bij Top Notch. Ach, Kees heeft natuurlijk ook wel door dat er veel spannendere dingen in ons buurland gebeuren op Hiphop gebied. De EP lijkt met ‘Lange Winter’ als een spoken word album van start te gaan. Tot de beat invalt.

Intrigerende EP met teksten en een flow die tot nadenken stemt.

Mark Kozelek-Night Talks

mark_kozelek_(sun_kil_moon)

Oudgediende Mark Kozelek heeft ook weer een nieuwe EP uit. Zijn stem blijft fascinerend en zoals wel vaker het geval is bij Sun Kil Moon heeft ook deze EP weer heel wat draaibeurten nodig voordat ze al haar geheimen prijsgeeft.

Zoals ‘Astronomy’ waarin Kozelek verhaalt over de eerste herinnering van zijn vader. Ongetwijfeld een onderwerp dat Trump bij hem omhoog haalt.

Ook op ‘I Love Portugal’, dat hij vorig jaar al uitbracht en in een akoestische uitvoering op de EP staat, krijgt de weinig populaire president een veeg uit de pan.

En ook de Leonard Cohen cover ‘Famous Blue Raincoat’ wordt door Mark Kozelek volledig naar zich toe getrokken. Kortom, een mooie en bijzondere EP weer van Sun Kil Moon.

Diamanda Galas

Diamanda Galas

Diamanda Galas is wat ons betreft de beste zangeres ooit. Na bijna tien jaar is er weer nieuw materiaal waarop ze haar kunnen vertoont. De Live EP “At Saint Thomas the Apostle Harlem”, naar eigen zeggen met enkel ‘death songs’, en “All The Way” waarop ze onder meer haar visie op The American Songbook geeft.

Het live album “At Saint Thomas the Apostle Harlem” is in samenwerking met Intravenal Sound Operations en de Red Bull Music Academy tot stand gekomen. Ook “All The Way” bevat de nodige live opnamen, onder meer uit Parijs, Kopenhagen en de UK. Een “Act of Violence” zo omschrijft ze het zelf.

You keep breaking it and breaking it and breaking it and desiccating it and putting it back together until it becomes a new life form and then you rip it apart again.

At Saint Thomas the Apostle Harlem

All The Way

Jane Birkin et Serge Gainsbourg

En dan is er nog Jane Birkin, 70 inmiddels, met een album vol liedjes van haar geliefde Serge Gainsbourg. Heel teder uitgevoerd samen met het  l’Orchestre Philharmonique de Radio France.

Dit luistert de redactie nog meer

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.