Wat heeft Roger Waters na 25 jaar ertoe gebracht om een nieuw album op te nemen?

25 jaar is het alweer geleden dat Roger Waters zijn laatste studioalbum “Amused To Death” uitbracht. Het was niet de laatste worp nieuwe muziek, zo schreef hij in 2005 nog de opera “Ça Ira” en her en der verschenen er ook nog wat losse singles. Maar een compleet album met nieuwe muziek, dat is toch alweer een hele poos geleden. Blijkbaar is er iets waardoor Waters zich genoodzaakt voelde om een nieuw album op te nemen.

“Is This the Life We Really Want?” gaat de titel van het album worden. Behalve digitaal komt het album ook op vinyl en CD uit.

part magic carpet ride, part political rant, part anguish.

Om het opnemen van de in totaal twaalf nummers in goede banen te leiden heeft Roger Waters Nigel Godrich (Radiohead) als producer in de arm genomen.

Her en der zijn al wat fragmenten van liedjes te horen, maar er is nog geen volledig nummer uitgebracht.

De release van het nieuwe album van Roger Waters wordt uiterlijk april/mei verwacht. Ondertussen zijn Roger Waters en Nick Mason ook in overleg over één laatste Pink Floyd reünie op Glastonbury en wil Waters The Wall uit gaan voeren op de plek waar Donald Trump zijn muur wil bouwen.

Update 20 april

Roger Waters heeft vandaag bekendgemaakt dat zijn nieuwe album “Is This the Life We Really Want?” 2 juni verschijnt. Gus Seyffert – livebassist van The Black Keys -,Roger Mannning en Lee Pardini (beide keyboards) en Jonathan Wilson zijn ook op het album te horen.

Producer Nigel Godrich zit dit keer niet alleen achter de knoppen. Samen met Joey Waronker speelt hij ook mee op het album. Hij is onder meer enthousiast aan de slag gegaan met sound collages, keyboards en op de gitaar.

Waronker en Godrich werken ook met elkaar in het project Atoms For Peace. De supergroep waarin ook Thom Yorke (Radiohead), Flea (Red Hot Chili Peppers) bassist Flea en Mauro Refosco (Forro in the Dark) zitten liet voor het laatst in 2013 van zich horen. Logisch dus dat het bij Nigel Godrich ook weer begon te kriebelen.

Ook indie pop band Lucius heeft nog bijgedragen aan het album.

Over het nummer ‘Wait for Her’ vertelde Roger Waters dat het is geïnspireerd door een Engelse vertaling van “Lesson From the Kama Sutra (Wait for Her)” door de overleden Palestijnse dichter Mahmoud Darwish.

I will be making the point that we’re living the life that we don’t really want to live.

Update 21 april

Roger Waters heeft vandaag de eerste track van zijn nieuwe album uitgebracht. Via onderstaande playlist kun je ‘Smell The Roses’ beluisteren. Mochten er voor de release van het album nog meer nummers worden uitgebracht, dan zullen we die aan deze playlist toevoegen.

Tracklist

‘When We Were Young’
‘Déjà Vu’
‘The Last Refugee’
‘Picture That’
‘Broken Bones’
‘Is This The Life We Really Want?’
‘Bird In A Gale’
‘The Most Beautiful Girl’
‘Smell The Roses’
‘Wait For Her’
‘Oceans Apart’
‘Part of Me Died’

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.