Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

Maak kennis met Keeva via debuutsingle Whiskey

Keeva_Music_Roo_Lewis-1 high res

The Sound of 2018 longlist is natuurlijk de uitgelezen kans om echt nieuwe talenten onder de aandacht te brengen. Zo had ik persoonlijk wel verwacht de in Ierland en Londen opgegroeide Keeva hierop terug te zien. Getekend bij Downtown publishing en ATC Management (Warpaint, Kate Tempest, The Staves, Nick Cave) zijn de ambities van de zangeres in ieder geval duidelijk.

‘Whiskey’ is haar debuutsingle die ze samen schreef met Benjamin Francis Leftwich. Opgenomen bij Niles City Sound, de studio van Austin Jenkins en Josh Block, waar ook Leon Bridges zijn doorbraakalbum “Coming Home” opnam.

Whiskey is about a break up I was going through at the time. I had just moved to London, didn’t have many friends and had to come to the realisation that I had to move on, we both had to.

De half-Ierse, half-Jordanese Keeva groeide op met de Rock ’n Roll uit de Sun en RCA Studio’s, maar ook Patsy Cline en Willie Nelson en de Soul Classics die haar moeder draaide. Invloeden die slechts subtiel terug te horen zijn in het nummer.

Vanaf deze week is ook de video uit, geregisseerd door Treve Jackson-Hicks.

Share : facebooktwittergoogle plusNo Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.