Recensie In Het Dove Oor van Ricky de Sire

Recensie In Het Dove Oor van Ricky de SireEr staat een waarschuwingssticker op het album In Het Dove Oor van Ricky de Sire. Het album zou Beperkte Zang bevatten. Maar als de keelklanken van Ricky de Sire als beperkte zang wordt aangemerkt welke waarschuwing moet er dan wel niet op het tv-programma #tvoh geplakt worden? De teksten, muziek en zang op In Het Dove Oor kunnen geen mens ongemoeid laten, terwijl in TVOH nooit sprake is van “een kippevelmoment” .

Ricky de Sire waarschuwt tegen onze “maatschappij van laag allooi”. Ook al weet hij dat het tegen Het Dove Oor is. Hij beseft: de mens is ook een beest. Jaloezie is poëtisch nooit beter verwoordt dan door Ricky de Sire:” haar tederheid is nu van hem”. En als je met twee regels alle gelovigen neer weet te zetten als goedgelovigen ben je echt heel goed. Ricky de Sire is dat. Ik weet ook wel dat dit niet aankomt bij Henk en Ingrid, hoewel er ook een potentiële hit (Henk en Ingrid luisteren alleen maar naar hits) op staat: Dubbele penetratie (kostte je relatie).

Nederlandse Charles Bukowski

Onze hele Nederlandse muziekcultuur komt terug op het album, van Armand tot Boudewijn de Groot. Maar ook de Pixies (niet Nederlands) zijn nooit ver weg. De teksten zijn zonder uitzondering van een grote poëtische schoonheid. Hierbij moet je niet denken aan de mysterieuze teksten van Blöf. Juist de rauwe directheid maakt In Het Dove Oor zo’n sterk album. Ricky de Sire als de Nederlandse Charles Bukowski? Het zou zomaar kunnen.

Schreeuwen om cultuur

Al die Nederlanders die zo om cultuur schreeuwen zouden er beter aan doen dit album In Het Dove Oor van Ricky de Sire aan te schaffen. Dat is pas een protestdaad. Natuurlijk kun je op zoek gaan naar een gratis download maar dan mis je toch wel wat. Zo kwam ik er via de liner notes achter dat Ricky de Sire leentjebuur heeft gespeeld met Tim Knol: “zijn” drummer Kees Schaper deelt ook op In Het Dove Oor een aantal ferme tikken uit.

www.ricky-desire.nl

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.