Barely Autumn-A Day Trip To The Petting Zoo

“A Day Trip To The Petting Zoo” is het tweede album van het Brusselse Barely Autumn. Een album voor en door verwarde millenials. Ah, vandaar dat het zoveel jeugdherinneringen oproept.

Onderwerpen die niet alleen millenials aanspreken

De licht psychedelische single ‘Alix’ ken je misschien al. De druk altijd maar iets zinvols met je tijd te moeten doen zit er lichtjes in verweven. Op ‘Crucified’ geeft Barely Autumn op meer onderkoelde wijze een vervolg aan hun boodschap. Over hoe je tegenwoordig nog makkelijker beoordeeld en veroordeeld kan worden.

Genoeg aan de muziek van Barely Autumn

Het filosofische ‘Grow’ komt pas echt tot leven na de monsterlijke riff halverwege het nummer. Soms hebben we genoeg aan de muziek en zijn woorden overbodig. Het geldt ook voor de enigszins banale tekst op ‘Day Drinking’ dat wellicht een prima instrumental had geweest.

Getuige het instrumentale ‘Out Of Love And Out Of Shape’ is het zeker iets waar de band voor open staat. Ook ‘Dream Vaporizer’ moet het vooral van sfeer hebben. De elektronische aanpak zit vol invloeden uit de new wave die de vroege jaren ’80 beheersten.

De invloeden van Barely Autumn

Steeds meer worden de invloeden van de band zichtbaar met op ‘Petty’ meer dan een snufje Eels. ‘Abortion Coffee’ rockt prima maar smaakt door de tekst niet echt lekker. De songtitel ‘Tinder’ maakt duidelijk dat we toch echt te maken hebben met een album uit 2020.

Groeiplaat

Als niet-millenial had het album “A Day Trip To The Petting Zoo” vrij veel draaibeurten bij mij nodig voordat het kwartje viel. En dat zal de komende nog wel zo blijven. Maar zijn dat niet de albums die ons het beste bij blijven?

Beluister het album “A Day Trip to The Petting Zoo” via Spotify.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.