Brandon Williams-The Love Factor

The Love Factor” is het langverwachte tweede album van Brandon Williams. Op de opvolger van “XII” werkt de producer onder meer samen met Eric Roberson, Brian McKnight Jr, Marcus Miller en Alex Isley.

Producer albums

Albums van producers verschijnen er nog maar weinig. Van de op leeftijd zijnde Quincy Jones met wie Williams veel verwantschap vertoont verscheen negen jaar geleden zijn waarschijnlijk laatste album.

Of Brandon Williams deze traditie voort zal blijven zetten is nog maar de vraag. Des te meer reden om “The Love Factor” te koesteren.

Sfeervolle opening van Brandon Williams

Met het instrumentale ‘Preface’ wordt er sfeervol geopend. Er is zelfs een ouderwetse vinylkraak op te horen. ‘You’re Mine’ is een soulballad waar artiesten in de ’80s en ook de ’90s nog in grossierden. Maar waar we er tegenwoordig veel te weinig van horen.

Jazzy feel

De jazzy feel op ‘Don’t Give Up On Love’ roept het nog altijd geweldige debuut soloalbum “The Truth” (1993) van Aaron Hall in herinnering. Op ‘In Love’ gaat Brandon Williams op dezelfde voet verder in samenwerking met Brian McKnight Jr. Een perfect take.

Op ‘Let It Go’ krijgt de warme stem van Lee Mo alle ruimte om te floreren. ‘Godsend (revisited)’ is een nieuwe uitvoering van het muzikale hoogtepunt op “XII”.

Dochter van een Isley brother

Op ‘Say You Love Me’ wordt Alex Isley, dochter van Isley Brother Ernie, hoofdzakelijk door strijkers begeleidt. Maar met haar stem en ervaring weet ze dit moeiteloos te dragen. ‘Deeper’ met zang van Amara en Joe Poré is een volgend hoogtepunt. Vooral als het a capella eindigt.

Brandon Williams maakt kerstnummer van het jaar

Brandon Williams grossiert in sfeer en musiceert daarbij op hoog niveau. En passant weet hij met afsluitende ‘The Future’ wederom het kerstnummer van het jaar te maken.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.