Everlast - Whitey Ford's House of Pain

Everlast-Whitey Ford’s House of Pain

Wie bij Everlast nog steeds denkt aan rapgroep House of Pain of zijn hit ‘Put Your Lights On’ met Santana zal verrast worden door zijn nieuwe album. Hij rapt nog steeds op “Whitey Ford’s House of Pain”. Maar met de diepe stem van een bluesman.

Everlast is ‘One of Us’

Op openingsnummer ‘One of Us’ is het meer praatzingen wat hij doet. Een beetje in de stijl van PJ Proby. De engelachtige achtergrondzang geeft het vervolgens een goddelijk karakter.

De gevoelige kant van Everlast

Op ‘It Ain’t Easy’ daagt een zoetgevooisde melodie hem uit om zijn gevoelige kant te tonen. ‘The Climb’ wordt voorafgegaan door een wat curieuze interlude.

De levenswijsheid die hij hierop verkondigd wordt gevolgd door een samenwerking met een onherkenbare Aloe Blacc. Daarnaast is ‘Slow Your Roll’ voorzien van een Santana hook.

Maatschappelijk bewustzijn

‘Smokin & Drinkin’ bevat een wat modernere productie. Blijkbaar heeft Everlast goed geluisterd naar hoe Gary Clark jr. R&B met Blues vermengt. ‘HeartBeat’ bevat een refrein die als je het al zou willen niet meer uit je hoofd gaat.

The world’s just a heartbeat looking for a heart

Everlast laat er wat maatschappelijk bewustzijn in doorsijpelen.

Reservoir Dogs 2

‘Summer Rain’ klinkt als een cover zoals Fun Loving Criminals ze vroeger wel maakten. Aan de productie is duidelijk te horen dat dit de leadsingle van het album moet worden.

Ook op ‘Don’t Complain’ zijn de Fun Loving Criminals niet ver weg. Ongetwijfeld zal Quentin Tarantino het nummer kunnen waarderen. Mocht er ooit een vervolg op ‘Reservoir Dogs’ komen weet ik al één nummer voor de soundtrack.

De magie van muziek

Everlast heeft met “Whitey Ford’s House of Pain” een verslavend lekker album gemaakt. Er is lastig de vinger op te leggen waarom ik er maar naar blijf luisteren. Het is niet hip. De teksten zijn dertien in dozijn.

Is het het handvol geniale melodieën? Het melancholische karakter van de songs? Laten we het op de magie van de muziek houden. Een album dat klopt van begin tot eind. Om je hele verdere leven bij je te houden.

Beluister het album “Whitey Ford’s House of Pain” op Spotify.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.