Gitta de Ridder-For Everything A Season

Net als Rosemary & Garlic eerder dit jaar grijpt Gitta de Ridder op haar album “For Everything A Season” de kans aan om voor elk jaargetijde een liedje te schrijven.

Bij elk liedje kun je vervolgens de vraag stellen of de gebeurtenis die de inspiratie vormde, plaatsvond doordat het jaargetijde Gitta in een bepaalde stemming bracht. Of heeft de gebeurtenis ervoor gezorgd dat Gitta een bepaald gevoel heeft gekregen bij elk van de seizoenen?

De handen van Gitta de Ridder

“Let me know you by heart,” zingt Gitta de Ridder op ‘Knowing a Ghost’. Het zou net zo goed ook over de seizoenen kunnen gaan.

Er wordt volop geëxperimenteerd met opnametechnieken, gitaararrangementen en het bereik van haar stem. Het komt allemaal samen op ‘These Hands’ die we toch voor een groot deel mogen danken dat deze liedjes ons leven binnentreden. Een eerbetoon is derhalve wel op zijn plaats.

Baken voor de luisteraar

Met ‘Restless As A Bird’ wiegt Gitta de Ridder ons heen en weer. Op ‘Here’s The Plan’ speelt de basgitaar een belangrijke rol. Terwijl op ‘All Is Love’ de slidegitaar deze rol overneemt. En iedere keer is er weer de kristalheldere stem van Gitta de Ridder als baken voor de luisteraar.

Klassiek singer/songwritermateriaal

De herfst en winter zijn per definitie jaargetijden waar singer/songwriters zich thuis voelen. Het geldt ook voor Gitta de Ridder die de ene na de andere ijzersterke compositie aflevert. Klassiek singer/songwritermateriaal waarmee de Nederlandse een extra ster bij elkaar speelt.

Het album “For Everything A Season” is vanaf 23 maart op Spotify te beluisteren.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.