I Am Oak-Osmosis

I Am Oak-Osmosis

Voor album “Osmosis” heeft I Am Oak gekozen voor een andere aanpak. Met de piano als basis. Productioneel wordt er behoorlijk uitgepakt. Het pianospel en de geweldig klinkende gitaarerupties werken daarbij goed samen. ‘Between Worlds’ pakt op deze manier uit als een van de beste nummers binnen het repertoire. ‘Hidden Cove’ is wat meer ingetogen maar even verslavend.

De grote kracht van I Am Oak

Op ‘Tundra’ gaat de band zich ten buiten aan meerstemmige zang. “The trouble in me is me” klinkt het. Bijna als een mantra. Op ‘Swells’ is een meer klassieke pianobenadering te horen. De grote kracht van de band, de melodische zanglijnen, komt hierop goed naar voren.

Verrassingen op Osmosis

Verrassend is de loodzware, metal-achtige gitaarriff halverwege het nummer. Een mooi contrast met het lichtere ‘Kamikochi’ dat erna volgt. Al komt naar mate het nummer vordert ook hier een meer duister karakter naar boven drijven.

Elf wonderschone liedjes

Op de tweede helft van het album lijkt I Am Oak zielenrust te hebben gevonden. Het zorgt ervoor dat de betovering die hun muziek misschien nog wel het meest kenmerkt, weer alle ruimte krijgt. We kunnen concluderen dat I Am Oak op “Osmosis” wederom grossiert in een elftal wonderschone liedjes.

Beluister het album “Osmosis” op Spotify.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.