Ian Clement-See Me in Synchronicity

“See Me in Synchronicity” is het tweede soloalbum van Ian Clement. Een zeer pakkende plaat. Niet in de laatste plaats door de samenwerking met René Tinner. Die door zijn werk voor Can, George Harrison en Lou Reed wel weet hoe het beste uit een artiest te halen.

Zijn eerste soloalbum en het werk met de band Wallace Vanborn weet Ian Clement moeiteloos te overtreffen. Voor wie er oor voor heeft geeft hij zich behoorlijk bloot op “See Me in Synchronicity”.

De schaduwen van Ian Clement

Al op openingsnummer ‘Some Would Say’ duiken er schaduwen op uit zijn verleden. Geloofwaardigheid is waar de muziek op “See Me in Synchronicity” om draait.

Het zorgt ervoor dat je elke draaibeurt weer aan de lippen van de zanger gekluisterd bent. Met zijn krachtige, hoopvolle woorden en dito muziek. Behoorlijk soulvol ook. Maar dan wel op de manier zoals The Doors dat waren. Met een behoorlijke dosis mysterie.

Dance Like Love

Een nummer dat er boven uit weet te steken is ‘Dance Like Love’. Door het van een meesterlijke gitaarriff voorziene refrein. Maar het is vooral de som der delen die je iedere keer weer doen teruggrijpen naar deze plaat.

Beluister het album “See Me in Synchronicity” op Spotify.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.