Odette-To A Stranger

Voor haar debuutalbum “To A Stranger” heeft Odette samengewerkt met producers en songwriters als Charlie Hugall (Ed Sheeran, Kaiser Chiefs), Jason Cox (Blur, Gorillaz) en Damian Taylor (Bjork, The Prodigy).

Tel daar bovenop Odette haar liefde voor soul, funk, new wave en jazz. En je begrijpt dat je een smeltkroes opzet.

Iets te veel een popalbum van Odette

Alleen houdt “To A Stranger” daarvoor misschien net iets te veel een popfeel. De nummers waarvoor echte keuzes worden gemaakt laten de meeste indruk achter. Zoals de briljante popmelodie waarmee albumopener ‘Collide’ zich onderscheidt.

Nelly Furtado

Op ‘Lights Out’ wordt het recept, net iets minder indrukwekkend, opnieuw uitgevoerd. Het klinkt daardoor vooral als een albumtrack van Nelly Furtado en minder eigen.

Spoken word

Op ‘Watch Me Read You’ wordt getracht spoken word te koppelen aan een poprefrein. Een aardig maar niet geheel overtuigend experiment. Ook ‘Come Close To Me’ en ‘Do You See Me’ verdienen de kwalificatie aardig.

Maar het klinkt ook allemaal wat inwisselbaar en enigszins dertien in dozijn. Songs die elke zangeres kan zingen. En dat is best jammer bij een artieste met zo’n interessante bagage.

Te weinig memorabele nummers

Ik denk dat met een meer gedurfde aanpak er een veel interessanter debuutalbum van “To A Stranger” te maken was geweest. Nu blijft het toch te veel een popplaat met te weinig memorabele nummers.

Beluister het album “To A Stranger” op Spotify.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.