Point Quiet-Walking in the Wild

Point Quiet is geen onbekende op IndebanvanNL. Vier jaar geleden werd het album “Ways And Needs Of A Night Horse” bekroond met vijf sterren. Ook met opvolger “Walking in the Wild” heeft Point Quiet weer een prachtig album gemaakt.

Zanger Pascal Hallibert is geloofwaardig tot op het bot. Terwijl muzikaal iedere song de juiste sfeer mee krijgt. Gitzwart, dat wel. Het moet gezegd worden. De vervelendste dag uit mijn leven lijkt vergeleken hiermee nog een feestje.

Weemoedig trompetspel

Het album start met ‘Highway in Your Head’. De productie maakt de spanning in de tekst van het nummer voelbaar. ‘Lonely Nights’ zit vervolgens vol verstilde scenes. Ondersteund door weemoedig trompetspel.

Point Quiet in Mexicaanse sferen

Via ‘Not All Lies’ leren we dat de mannelijke hoofdrolspeler ook het nodige op zijn kerfstok heeft. Op ‘Tales of Road 308’ en ‘Vera Cruz’ zet Point Quiet een mooie Mexicaanse sfeer neer.

Titelnummer ‘Walking in the Wild’ springt er bovenuit door het sfeervolle akoestische samenspel en de vocale harmonieën van de band.

Beeldende songs van Point Quiet

Het lage tempo op ‘The Distance’ roept beelden op van een zinderend hete zon die het asfalt teistert. Op wie wordt er gewacht “at the dark side of the road”? Misschien dezelfde persoon voor wie het hoopvolle ‘Never Too Late’ wordt gezongen.

Hoe vaker je de plaat draait, des te duidelijker de beelden worden. Maar of we er ooit achter zullen komen?

Beluister “Walking in the Wild” op Spotify.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.