Port Almond-Port Almond

Het naar hemzelf vernoemde debuutalbum van Port Almond is er eentje om de tijd voor te nemen. Dat komt goed uit. Het album komt namelijk alleen uit op vinyl. Je zult het dus ook niet terugvinden op Spotify.

Debuutalbum Port Almond alleen uit op vinyl

Het is de opvatting van LowSwing Records oprichter dat muziek weer een kwaliteitsproduct moet worden. En op zich valt daar wat voor te zeggen.

De laatste New Music Friday heeft mij opgescheept met 50 albums op één dag. En overdaad schaadt zegt men ook wel.

Port Almond is een ervaren rot

Port Almond is het nieuwe alter ego van de Noorweegse singer-songwriter Rune Simonsen. In 2005 stond hij met de band Washington al op Eurosonic. Hij draait al eventjes mee.

Dat is goed te horen op de stuk voor stuk rustige nummers. Het maakt het contrast met de jachtige wereld om ons heen erg groot.

Veel details in de productie

Het is misschien dan ook even wennen maar na de eerste twee volledig uitgeluisterde nummers zit je er helemaal in. Dan beginnen ook de details op te vallen.

De fluitende vogels op ‘Sea of Mine’. Of het toch best wel jazzy spel van de drummer en trompettist. In tegenstelling tot veel jazzmuziek is het echter ondergeschikt aan het liedje.

Jazz en wereldse invloeden

Op ‘Destinations’ vallen de Nigeriaanse popinvloeden op. Zo goed dat de oude meester Paul Simon het Port Almond niet na zou kunnen doen.

‘The River Ankh’ is een ballad van oude snit. Justin Ruthledge zong er lang geleden eens een album vol mee. Het is nog altijd een van mijn meest dierbare albums. Iets wat zomaar ook Port Almond ten deel kan vallen.

Het album “Port Almond” is vanaf 5 oktober uitsluitend verkrijgbaar op vinyl.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.