Boss Capone-Another 15 Dancefloor Crashers

Sinds de doorbraak in de jaren ’70 aan de hand van Bob Marley en Peter Tosh zijn er verschillende momenten geweest dat reggae de hitlijsten in haar greep had. Aan de hand van wereldster Snoop Dogg (die zich nu Snoop Lion) noemt lijkt zo’n moment weer aanstaande. Zeker nu de vanuit Nederland opererende Boss Capone met Another 15 Dancefloor Crashers een album vol met klassieke reggae uit heeft bij Excelsior Recordings.

Zo puur en onversneden zul je het bij Snoop Lion niet tegenkomen. Eerder refereert het geluid van Boss Capone op Another 15 Dancefloor Crashers aan de Bob Marley voordat hij naar Londen vertrok om zijn liedjes te laten polijsten voor de westerse markt. Terug naar de jaren ’60/’70 dus met veel invloeden uit de blues. Onder meer op albumopener River of Tears.

Instrumentale soundsystems waaruit reggae ontstond, staan er ook op. Alleen de protestteksten, zoals het fameuze Legalize It van Peter Tosh een oproep was om wiet te legaliseren, ontbreken. Wel zijn er voldoende dubbelzinnige titels zoals Pussy Corner en Wet It Up. In Colt 45 menen we Hallo Bimmelbahn te herkennen dat Boney M gebruikte voor haar Gotta Go Home, wat vervolgens weer is gesampled door Ducksauce voor haar wereldhit Barbara Streisand.

Inclusief hit Little Reggae Girl is Another 15 Dancefloor Crashers van Boss Capone een album waar weinig op valt af te dingen en dat garant zal staan voor uren luisterplezier. Ook op dagen dat de zon niet schijnt.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.