JP-Cooper-Raised-Under-Grey-Skies

JP Cooper-Raised Under Grey Skies

JP Cooper kan met zijn 33 jaar een laatbloeier worden genoemd. Zeven jaar geleden debuteerde hij met een aantal EP’s in eigen beheer. Tot hij in 2016 doorbrak aan de hand van Jonas Blue zijn wereldhit ‘Perfect Strangers’ en het samen met Mr. Hudson en Jon Hume (Evermore) geschreven ‘September Song’ dat inmiddels het predikaat ‘klassieker’ heeft verdiend.

Voor het collectief geheugen

Het debuut “Raised Under Grey Skies” van JP Cooper staat vol met nog meer van dergelijke soulvolle popsongs. Een groot aantal daarvan klinkt al bekend in de oren omdat ze reeds als single zijn uitgebracht. Maar ook de andere tracks op het album lijken zich na een paar draaibeurten in je geheugen genesteld te hebben. Een beetje zoals James Morrison dat met zijn debuut deed.

Gemoedelijke sfeer

Het album begint wat apart met het titelnummer. ‘Raised Under Grey Skies’ is niet een nummer dat er gelijk in knalt. Het album wordt er rustig mee ingeleid. Een gemoedelijke sfeer die het hele album wordt vastgehouden. JP Cooper leent daarbij uit EDM, maar de popaanpak in combinatie met zijn soulvolle stem voeren de boventoon.

Droomstart

Op ‘The Only Reason’ wordt een wat gevoeligere toon aangeslagen. ‘She’s On My Mind’ is de volgende klassieker waarmee JP Cooper ons verblijdt. Hitgevoelige nummers worden zo mooi afgewisseld met de albumtracks waardoor de 70 minuten voorbij zijn voor je het weet. Dat heeft JP Cooper goed gedaan.

Of hij met zijn carrière langer in de spotlights zal staan als James Morrison valt nog te bezien. De gewenste droomstart is er in elk geval.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.