Recensie Lucky Fonz III-All of Amsterdam

Lucky Fonz III-All Of Amsterdam

Mocht je muziek hoofdzakelijk consumeren als achtergrond bij een gesprek of het lezen van een boek, dan raden we het ten strengste af om dit ook te doen met het nieuwe album All Of Amsterdam van Lucky Fonz III. Daarvoor is het te delicaat. Lucky Fonz III is een bescheiden artiest, maar de liedjes op zijn nieuwe album All Of Amsterdam verdienen 100% van je aandacht. Eigenlijk kun je All Of Amsterdam als 1 lang nummer beschouwen bestaande uit 14 hoofdstukken.

Het vijfde hoofdstuk He Loves You maakt dat nog wel het best duidelijk als het naadloos overgaat in het zeer intens gezongen My Lover Asleep. De invloed van Eels is hierop hoorbaar. Naast zijn muzikale invloeden leren we op All Of Amsterdam ook dat Lucky Fonz III helemaal niet van zwemmen houdt, ook al heeft hij het zo vaak over de zee. Ook de liefde wordt veel bezongen, toch wil Lucky Fonz III kinderloos blijven, zo zingt hij op Sparrows. Of is alles wat de schrijver schrijft niet zo autobiografisch als we zo graag willen geloven?

De andere nummers op All Of Amsterdam zijn minder uitgesproken dan Sparrows en moeten het vooral hebben van de intensiteit waarmee Lucky Fonz III zingt en speelt. Zet je schrap voor een emotionele luisterervaring waar, tussen de gezongen regels door, Lucky Fonz III ons veel leert over het leven en de dood.


Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.