Patser-Soundtrack-Artwork

Recensie Patser soundtrack

“Patser” is een Belgische misdaadfilm maar het is lang zoeken naar Belgische artiesten op de soundtrack. Het lijkt erop dat hoofdrolspeler Ali B. heeft afgedwongen dat “zijn” artiesten de soundtrack mogen bevolken. Een geluk voor de Belgische Soufiane Eddyani dat hij zich daarbij mag rekenen.

Patser biedt geen verrassingen

Verrassingen staan er niet op de “Patser” soundtrack. Of het moet de tekst van de vette hit ‘Obesitas’ zijn. Hierin rapt Ali B. onder meer over zijn jurywerk bij The Voice. Terwijl hij in de film een drugsbaas speelt. Ronnie Flex zijn ‘4/5’ is dan toepasselijker. Want welke drugsbaas heeft er nu geen 4/5 bitches aan de lijn? En een beetje ‘Paranoia’ zijn hoort daar natuurlijk ook bij.

Waarom heeft Boef geen hoofdrol?

‘Slow Down’ is eveneens een logische keus. Net zoals Boef een logische keus was geweest om de hoofdrol in de film te spelen. ‘Binnen Ben’ en ‘Niet Verwacht’ ademen de sfeer van opnamelocatie Tanger. Terwijl ‘Fuck De Wereld’ een ideale track voor in de club is. Muzikaal is de ‘Patser Bounce’ van Quintino, Dimitri Vegas & Like Mike de enige vreemde eend in de bijt.

Greatest Hits van Ali B

De regisseurs van “Patser”, Adil & Bilall, hebben met “Bad Boys 3” inmiddels een Hollywood contract binnen gesleept. Ook hier speelt een rapper (Will Smith) weer de hoofdrol. De mensen in Hollywood hebben er over het algemeen wel verstand van.

Dus het lijkt me dat je je geen buil kunt vallen aan het bezoeken van de film. Net zoals dat voor deze soundtrack geldt die nog het meest wegheeft van een Greatest Hits van Ali B.

Beluister de “Patser” Soundtrack op Spotify.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.