Susanna-Triangle

Ik heb een zwak voor artiesten die kosten noch moeite sparen voor hun in eigen beheer productie. Dit is zeker het geval bij de artieste Susanna en haar album ‘Triangle’. Het hoesontwerp is een lust voor het oog en ook het bijbehorende boekje is smaakvol vormgegeven. Productioneel is het ook allemaal prima in orde.

Nothing is holy, nothing is sacred

Het album opent met het mantra “Nothing is holy, nothing is sacred”. Op ‘We Don’t Belong’ doet Susanna denken aan Kate Bush. Ook het oude werk van Sarah McLachlan is een referentie. Naar eigen zeggen is “Triangle” een spiritueel album. Religie komt veelvuldig aan bod in de teksten.

Op “Fear And Terror” horen we klankschalen. Susanna maakt ook gebruik van effecten op haar stem om een bepaalde sfeer te creëren. De nummers worden afgewisseld met mantra’s zodat er maar liefst 22 tracks op het album “Triangle” staan. ‘We Don’t Belong’ en het ritmische ‘Hole’ steken hier ruimschoots boven uit. Onder andere door het mooie harpspel op laatstgenoemde.

Geniet met mate

Veel van de nummers liggen redelijk zwaar op de maag. ‘Burning Sea’ is zelfs ronduit angstaanjagend. Gelukkig volgt daarop het toegankelijke ‘In The Need Of A Shepherd’. Al met al geen album dat je vaak zult opzetten. Net zoals niemand elke dag het Rijksmuseum bezoekt. Susanna heeft met “Triangle” een album gemaakt dat zelfs na één draaibeurt al tot denken aanzet. Iets waar alleen echte kunstenaars in slagen.

2 gedachten over “Susanna-Triangle”

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.