torres-three-futures

Torres-Three Futures

26 jaar en dan al zo’n krachtig album kunnen maken als “Three Futures”. Torres heeft met haar derde een zeer imponerend werkstuk afgeleverd met als belangrijkste instrument haar stem. Hoewel het hoofdzakelijk elektronische soundpalette ook intrigeert zijn het toch vooral haar zanglijnen die je de muziek inzuigen.

Stoer

Waar je artiesten over het algemeen met de muziek hoort meezingen lijkt hier het tegendeel het geval. Torres dicteert met haar stem de muzikale richting. Luid rockende gitaren zijn daarbij niet nodig. De afwijkende melodielijnen zijn vele malen krachtiger en maakt van haar de stoerste artiest van dit moment.

Onderhuids

Met name de eerste twee nummers ‘Tongue Slap Your Brains Out’ en ‘Skim’ zijn een sterk staaltje indie. ‘Marble Focus’ en titeltrack ‘Three Futures’ broeien meer onderhuids. Torres vindt zichzelf geen ‘Righteous Woman’ wat dat dan ook moge betekenen. Op ‘Greener Stretch’ wordt de draad weer opgepakt met een ijzersterke melodie, gespeeld op een gitaar die door het toegevoegde effect door merg en been gaat.

Alanis Morissette

De wanhoop op ‘Helen in the Woods’ roept Alanis Morissette in herinnering. Nog zo’n boegbeeld. In een geheel ander muziekklimaat is Torres hard op weg naar een vergelijkbare status.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.