The Joy Formidable-Aaarth

Rockmuziek “Aaarth” noemen doet het ergste vermoeden. Maar gelukkig weerspiegelt de titel van The Joy Formidable haar vierde album niet de muziek die er op te horen is. Op opener ‘Y Bluen Eira’ klinken de gitaren heerlijk. En ook het meer poppy ‘The Wrong Side’ bevat meer dan genoeg experimenteerdrift om tot een hoogtepunt uit te groeien.

De drums zijn Formidable

‘Go Loving’ zou zomaar betrekking kunnen hebben op drummer James Matthew Thomas die heerlijk tekeer gaat. De wall of sound zorgt ervoor dat je iedere keer weer iets nieuws ontdekt in het nummer. Zodra het intro van ‘Cicado (Land on your Back’ klinkt kan het al niet meer los gaan. De indiase invloeden vallen perfect samen met het voorstuwende karakter.

Ruimte voor de toetsen

Op ‘All in All’ neemt The Joy Formidable even gas terug waarna met ‘What For’ de tweede ronde begint. Waarbij zangeres Rhiannon Bryan het met suiker belegde cement tussen de gitaarriffs vormt. Op ‘Absence’ zijn de gitaren grotendeels absent.

Dat biedt ruimte voor de toetsen om op de voorgrond te treden. Nadat ze veel van de nummers al net dat beetje extra geven.

The Joy Formidable torenhoge favoriet voor album van het jaar

‘Caught on a Breeze’ laat het album eindigen met het gevoel dat er nog heel veel in het verschiet ligt. En dat is een heerlijke gedachte. The Joy Formidable is met “Aaarth” een grote kanshebber om heel hoog in de lijst met favoriete albums van 2018 terecht te komen.

Het album “Aaarth” is vanaf 28 september op Spotify te beluisteren.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.