The Black Delta Movement: single video Butterfly

Update 12 juli: The Black Delta Movement haalt uit op tweede single ‘Let The Rain Come’

3 augustus verschijnt het debuutalbum “Preservation” van The Black Delta Movement. Single ‘Butterfly’ is mijn eerste kennismaking met de band. Direct goed voor niet minder dan acht fascinerende minuten, inclusief een intrigerende videoclip. Psychedelisch als King Gizzard and the Lizard Wizard en zo duister als Black Rebel Motorcycle Club.

Album “Preservation” bevat een collectie songs die The Black Delta Movement al heel lang bij zich draagt. Songs die nooit eerder werden opgenomen. En waarvan sommige nog moesten rijpen.

De fans van The Black Delta Movement

De band is al op tournee geweest met Drenge, The Jesus & Mary Chain en Temples. En ook mensen als Anton Newcombe (The Brian Jonestown Massacre), Alan McGee (Creation Records) en Barrie Cadogan (Little Barrie/The The/Primal Scream) steken hun lof niet onder stoelen of banken.

Tour door de UK

Een tour door de UK in september en oktober wordt op het moment gepland. Of The Black Delta Movement ook de oversteek naar het vasteland zal maken is nog niet bekend.

Update 12 juli: Video ‘Let The Rain Come’

The Black Delta Movement heeft besloten nog een single uit te brengen van hun debuutalbum “Preservation”. Wederom met een prachtig in zwart/wit geschoten video. Er gebeurt niet veel maar de sfeer maakt dat meer dan goed.

‘Let The Rain Come’ zal 27 juli ook in een kleine oplage als 7” uitkomen.

Geen politiek in de muziek van The Black Delta Movement

De band heeft er een broertje dood aan om politiek met muziek te vermengen. ‘Let The Rain Come’ is dan ook vooral een uithaal naar de mensen die dat wel doen.

Vultures circling the road and they’re all just watching as we pick at the bones.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.