Nieuw boek Susan Smit verbetert positie van Wereldmeiden

Zwangere Susan Smit schrijft aangrijpend verhaal in BangladeshAl sinds haar debuut Elena’s Vlucht lees ik graag de pennevruchten van Susan Smit. Zeker nu de Roma-zigeuners het momenteel weer zwaar te verduren hebben in met name Frankrijk, nodigt het weer uit tot herlezing. Er is echter weer volop nieuw werk van Susan Smit’s hand. Een bejubelde roman Vloed, non-fictie onder de titel Wijze Mannen en haar medewerking aan het boek Wereldmeiden.

Wereldmeiden

Voor dit laatste project, een initiatief van Plan Nederland, was Susan Smit afgereisd naar Bangladesh. Het boek Wereldmeiden waar onder andere ook Lydia Rood, Rosita Steenbeek, Manon Uphoff, Robert Vuijsje en Peter Winnen hun medewerking aan verleenden maakt onderdeel uit van de Plan Nederland campagne Because I’m A Girl. Met deze campagne probeert Plan Nederland om meisjes in ontwikkelingslanden betere toekomstperspectieven te geven.

Susan Smit ondervond zelf in Bangladesh dat veel meisjes bijvoorbeeld in de prostitutie terechtkomen. Shownieuws gaf hier gisteravond op de haar bekende wijze aandacht aan en zoomde vooral in op de zwangerschap van Susan Smit. In haar romans tracht Susan Smit in de verhalen inzichten mee te geven die de lezer een andere kijk op het bekende geven.

Kijk voor meer informatie (en gesigneerde exemplaren van haar boeken) op www.susansmit.nl.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.