Eefje winnares Grote Prijs van Nederland singer/songwriter 2009

Eefje winnares Grote Prijs van Nederland singer/songwriter 2009Zaterdagmiddag 12 december vond de finale plaats van de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer/songwriter. De jury stond voor een moeilijke opgave want het niveau was dit jaar erg hoog. Opvallend was dat de typische singer/songwriter muziek dit jaar ontbrak. Het optreden van Grote Prijs van Nederland winnares 2008 Fabiana Dammers viel dan ook wat uit de toon.

De publieksprijs was voor Matthijs Leeuwis. De Brabander veroverde met zijn gepassioneerde voordracht de harten van een uitverkocht Paradiso. Een vergelijking met Tom Waits doorstaat hij moeiteloos. Een klein liedje over de gemankeerde relatie met zijn vader liet hier en daar een traan glinsteren.

Celine Cairo, door velen geprezen als de Nederlandse Norah Jones werd derde. Brown Feather Sparrow werd tweede. Zij laten heel veel ruimte in hun muziek voor spontaniteit. Zo kwam er tijdens het laatste nummer een fanfare de zaal in lopen en verraste het publiek daarbij volledig. Ze verlieten het podium dan ook niet met stille trom. Eefje werd uitgeroepen als winnares van de Grote Prijs van Nederland singer/songwriter 2009.

Ook het Amsterdamse Lee Mason wist nog een prijs in de wacht te slepen: hun trompettist werd kreeg de Muzikantenprijs uitgereikt.

Je kunt hier luisteren naar de interviews met winnares Eefje en runner up Brown Feather Sparrow.

Update 18-11: Bij het monteren is blijkbaar iets misgegaan waardoor de mp3’s kwalitatief zwaar onder de maat waren. Dit is nu hersteld. Toch vreemd dat de ruim 100 mensen die naar de interviews hebben geluisterd hier geen opmerking over hebben geplaatst.

1 gedachte over “Eefje winnares Grote Prijs van Nederland singer/songwriter 2009”

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.