Hamilton Leithauser + Rostam: een introductie

Omdat A&R managers, pluggers, DJ’s en zelfs muziekredacties hun werk tegenwoordig niet meer zo goed doen, zit er niets anders op dan zelf al die honderden liedjes die elke week uitkomen maar te beluisteren. Bij negentig procent ervan vraag je je af waarom het in vredesnaam is opgenomen. Maar bij het beluisteren van de singles van Hamilton Leithauser (ex-the Walkmen) en Rostam Batmanglij (ex-Vampire Weekend) is dat allemaal weer vergeten.

Drie singles zijn er inmiddels uitgebracht onder de naam Hamilton Leithauser + Rostam en alledrie behoren ze tot het beste dat ik dit jaar heb gehoord. Vorig jaar heb ik volgens Spotify naar 13.000 liedjes geluisterd en dat zal dit jaar niet anders zijn vermoed ik. Hamilton Leithauser + Rostam weten hier met hun singles moeiteloos boven uit te torenen.

Gezamenlijk verleden

De samenwerking tussen Hamilton Leithauser en Rostam Batmanglij komt niet uit de lucht vallen. In maart 2008 was Vampire Weekend het voorprogramma van the Walkmen in Atlanta. Ze komen beide oorspronkelijk uit Washington waar ze elkaar zagen tijdens de feestdagen. De contouren voor een gezamenlijk album ontstonden zo’n twee jaar geleden toen Batmanglij meeschreef aan twee nummers van Leithauser’s solo debuut “Black Hours”. De nummers van het aanstaande debuut “I Had A Dream That You Were Mine” werden in een periode van twee jaar opgenomen in de thuisstudio van Rostam.

Brian Eno + David Byrne

Als eerbetoon aan Brian Eno + David Byrne die begin jaren ’80 gezamenlijk enkele albums opnamen, werd besloten om de opgenomen muziek als Hamilton Leithauser + Rostam uit te brengen.

In onderstaande Spotify playlist kun je het album “I Had A Dream That You Were Mine” beluisteren dat 23 september is uitgekomen.

1 gedachte over “Hamilton Leithauser + Rostam: een introductie”

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.