Herrek maakt de beste muziek van de wereld

Eindelijk is hij daar: de eerste videoclip van de band Herrek. 3voor12 gebruikte het verschrikkelijke woord “urgentie” om het optreden van Herrek op Eurosonic Noorderslag te duiden: een gebrek aan urgentie. Laat het een aanmoediging zijn om de clip te bekijken. Tenminste als je niets urgents te doen hebt. De eerste videoclip behorende bij single Rain is 20 jaar geleden al op Papoea gefilmd, en laat een jonge Herrek zien, evenals locaties die in het artwork van het album terugkomen. Engelse kwaliteitskrant The Guardian de ‘best music from across the map’.

Gerrit van der Scheer, frontman van Herrek groeide op als middelste van 5 kinderen in een missionarisgezin. Van zijn tweede tot zijn negende levensjaar woonde hij in Kaisah, een klein dorpje van 300 inwoners op Papoea, Indonesië. Daar werd zijn voornaam uitgesproken als Herrek. Hebben we de bandnaam ook gelijk verklaard. :-) De video is grotendeels gefilmd door Gerrit’s oom tijdens deze jaren.

Herrek’s debuutalbum ‘Waktu Dulu’ (dat ‘vroeger’ betekent) is volledig gebaseerd op herinneringen aan Gerrit’s kindertijd in Kaisah. Dit wordt vertaald naar een geluid vol sfeervolle, duistere folk met bezwerende zang en toetsen. Vanaf 15 februari is het album verkrijgbaar via Snowstar Records op cd en vinyl.

Meer informatie:

http://www.snowstar.nl
http://www.herrek.nl

Tourdata in Nederland
31-01 De Overkant, Wageningen
16-02 Nieuwe Anita, Amsterdam
17-02 Vera, Groningen
18-02 013, Tilburg
20-02 Burgerweeshuis, Deventer
21-02 Worm, Rotterdam
23-02 Popfront, Zwolle
28-02 Db’s, Utrecht
07-03 Luxor Arnhem
15-03 Asteriks Leeuwarden
16-03 Patronaat, Haarlem
17-03 Mezz, Breda
21-03 Melkweg, Amsterdam
23-03 De Spot, Middelburg
13-04 De Unie, Rotterdam

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.