Lasse Passage-Stop Making Sense and Start Making Success

Lasse Passage: Stop Making Sense And Start Making Success

De Noorse singer/songwriter Lasse Passage is een klein beetje ook van ons. Hij woonde enige tijd in Den Haag en maakt daar gretig gebruik van op Vol. 3 uit zijn ‘Stop Making Sense And Start Making Success’ album serie. Het is het eerste deel dat ik ervan hoor. Maar er komt een kans om dat goed te maken.

Dubbel LP

Deze herfst verschijnt namelijk de dubbel LP met ‘Stop Making Sense And Start Making Success Vol. 1 t/m 4’ via LP Records, het eigen platenlabel van Lasse Passage. Het belooft een charmante productie te worden waarbij slaapkameropnames worden afgewisseld met liedjes die werden opgenomen in een professionele opnamestudio.

Lasse Passage-Stop Making Sense and Start Making Success

I Don’t Want To Die In Den Haag

Den Haag dus. ‘I Don’t Want To Die In Den Haag’ lijkt niet echt reclame voor de hofstad. De zwarte humor van Lasse Passage bevalt me echter wel. ‘Say Say Say’, gezongen met Johanne Birkeland is weer een ander verhaal. Echt samen lijken de twee niet te zingen. Sterker nog, in de coupletten zingen Lasse Passage en Johanne Birkeland ieder hun eigen tekst om elkaar in het onweerstaanbare refrein vervolgens tegen te komen.

Gitzwart

De tekst van ‘Away’ is ook weer gitzwart. Alleen de voordracht en het klokkenspel dat opeens klinkt, houden het luchtig. Drie ijzersterke liedjes temidden van instrumentaaltjes en reprises. Ik ben benieuwd hoe dat stand houdt op een dubbel LP.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.