Licht in het duister voor de platenzaak

in-store optredens en meet & greet sessies in de free record shop De platenzaak grijpt een laatste strohalm vast om meer publiek te trekken. Jarenlang was zij de enige leverancier voor muziek. Dat werd de nek omgedraaid door het gratis aanbod op internet. Ook de prijsbewuste liefhebber zocht daar zijn heil, bij aanbieders zoals CDWOW waar de nieuwste cd’s voor circa 8 euro kunnen worden aangeschaft. Terwijl de platenzaak uit ruimtegebrek steeds vaker nee moest verkopen richting de fijnproever. De schaarse schapruimte moest namelijk gevuld worden door Jan Smit en andere hardlopers.

Het succes van Idols

Waarom lukt het de platenzaak toch niet mee te liften op het succes van Idols? Dat moeten de diverse ketens ook gedacht hebben. Daarom zijn sinds enige tijd de in-store optredens en meet & greet sessies in opkomst waarbij je heel dichtbij je idool kunt komen. De filiaalhouder hoopt daarbij dat de meet & greet sessie uitmondt in een signeersessie waarbij de koper de in de winkel gekochte cd wil laten signeren. Zo wordt muziek weer een beleving in plaats van een wegwerpproduct.

De Free Record Shop maakt er melding van in haar nieuwsbrief van deze week. Meet & greet sessies van Alvin & The Chipmunks (!), Sandy Dane (wie?), Waylon, Caro Emerald, Di-Rect en Alain Clark kunnen binnenkort worden verwacht. De fijnproever zal nog steeds zijn heil bij CDWOW moeten zoeken, maar het grote publiek zal hierdoor mogelijk weer naar de platenzaak trekken. Er gloort weer licht in het duister.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.